VAN (İHA) – Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı 5. Olağan Genel Kongresi’nin yapılacağı Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde hazırlık çalışmaları aralıksız devam ediyor.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, beraberindeki partililerle kongrenin yapılacağı fuar merkezini gezerek; ısınma, park ve oturma planıyla ilgili değerlendirme yaptılar. Ardından bir açıklama yapan Başkan Soğanda, 7 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek 5. olağan genel kongrenin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapılacağını hatırlattı. Kongrenin saat 10.00’da başlayacağını ifade eden Soğanda, “Kongremiz için şu an hazırlıklarımızı devam ettirmekteyiz. Kongremize Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da katılmasıyla güzel bir ortamda geçmesini hedefliyoruz. Bütün hemşehrilerimizi Başbakanımızı şenlik havasında karşılamak için buraya bekliyoruz” dedi.

Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nin Kalkınma Bakanlığı tarafından yapıldığını da hatırlatan Zahir Soğanda, “Türkiye’nin en büyük fuar ve kongre merkezlerinden bir tanesidir. Kongremizi bu kongre ve fuar merkezinde yapacağımız için mutluyuz. Bildiğiniz gibi depremle birlikte şehir merkezinde bulunan spor salonumuz ağır hasarlı olduğu için yıktırıldı. Dolayısıyla şehir merkezinde kongremizi yapabileceğimiz herhangi bir mekân yoktu. Küçük salonlarımız vardı, o salonlarda da maalesef AK Parti gibi büyük bir partinin kongresinin yapılabilmesi uygun değildir. Dolaylısıyla burayı tercih etmek zorunda kaldık. Bu kongre merkezine şu anda doğalgaz verilmiştir. Çalışmalar devam etmektedir. Bundan dolayı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Van Organize Sanayi Bölgesi yetkilileriyle emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kongremizin halkımıza, ilimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Park, ısınma ve vatandaşların oturacağı yerleri belirlemek ve eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların pazar gününe kadar bitirileceği belirtildi.