Milli Dağcı Tunç Fındık’ın da aralarında bulunduğu bir grup dağcı, Erek Dağındaki doğal buz şelalelerine tırmanış gerçekleştirdi.

Yöredeki doğal buzul şelalelerini dağcılık sporuna kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen tırmanışa Milli Dağcı Tunç Fındık’ın yanı sıra Doğan Palut, Kürşat Öztürk, İtalyan dağcı Gilberto Merlante ve Patika Doğa Sporları Kulübü üyeleri de yer aldı.

Cumartesi günü don tutan Muradiye Şelalesine tırmanan dağcılar, pazar günü ise Erek Dağındaki buz şelalelerine tırmandı. Dağcılar, Van merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu 3250 rakımlı Erek Dağına zorlu bir tırmanış yaptı.

Haziran ayı ortalarına kadar karın eksik olmadığı dağın 2500 metresindeki mağaralarda oluşan dev buz sarkıtlarının adete gizli bir cenneti andırdığını ifade eden dağcılar, bölgeyi herkesin görmesi gerektiğini belirttiler.

Mağaranın içinde ve dışında oluşan ve her biri 15-20 metreyi bulan buz sarkıtlarına tırmanış yapan dağcılar, macera dolu dakikalar yaşadı.