AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay’ın inisiyatifiyle oluşturulan Van Güçbirliği Platformu kapsamında yapılacak olan ‘Güçbirliği Platformu Sağlık İhtisas Komisyonu’ toplantısı öncesi bir toplantı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen ve sekretaryasını Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) üstlendiği Güçbirliği Platformu’nun sağlık ihtisas komisyonu birinci toplantısı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Reşit Öncü başkanlığında İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, DAKA Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, 38. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Naman Mızrak, Van Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi Esin Orunç ve özel sağlık kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan DAKA Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, Güçbirliği Platformu’nun amacı, çalışma konuları, yapısı, ihtisas komisyonları ve hedefleri gibi konu başlıklarını ele aldığı sunum ile katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

Daha sonra ev sahibi olarak söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, kentte sağlık alanında daha iyi hizmetler sunulması amacıyla ildeki sağlık sorunlarının masaya yatırılabileceğini ve sorunların ortadan kaldırılması amacıyla adımlar atılabileceğini vurguladı.

Güçbirliği Platformu Mütevelli Heyeti toplantısında görüşülmek üzere öncelikli olarak Güçbirliği Platformu Yönetim Kurulu’nda değerlendirilecek konular ve bu kapsamda yapılacak işlerin istişare edildiği toplantı, bir sonraki ihtisas komisyonu toplantısının tarihinin belirlenmesi ile sona erdi.