Van’da 53. Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Van Devlet Tiyatrosunda düzenlenen tören; saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada açılış konuşmasını yapan Kütüphane Müdürü Faysal İnan, kütüphanelerin dünyanın farklı yer ve zamanların düşünsel ve edebi birikimini barındıran mekanlar olduğunu belirtti. İyi bir kütüphanenin bulunduğu topluma kendini aşma, kalkınma ve mutlu bireylerin yaşadığı bir toplum olma fırsatı sunduğunu ifade eden İnan, “Van; edebi ve kültürel geçmişi köklü olan bir şehirdir. Bizler Van’daki kültürel zenginliğin ve kitaba olan ilginin farkındayız ve buna önem vermekteyiz” dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, konuşmasında gençlere seslenerek, “Kitaplar geleceğin ışıklı bir yoludur. Kitaplar yükselişin kanadı, koludur. Çok okuyan çok bilir, yarını parlak olur. Okuyanın yarını alnı gibi ak olur” ifadelerini kullandı. Kitap sevgisinin milli bir şuur halinde millete benimsetilmesinin son derece mühim bir vazife olduğunu ifade eden Aktuğ, “Kitabı ‘Boş zamanların uğraşı’ değil, ruhumuzun ve zihnimizin temel gıdası olarak görmeden, medeniyet sahasında söz sahibi olmamız mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Yazar Mehmet Bıyıklı ve Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Eğitimci-Yazar Dursunali Taşçı’nın söyleşisiyle devam eden program, Van Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik sunumu ile devam etti. Plaketlerin verildiği tören, İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Programa Van Vali Yardımcısı Önder Can, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.