Van’da yürütülen ‘Okuyarak Aydınlanalım Projesi’ kapsamında değişik okullarda seminerler verildi.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü’nün yürütücüsü olduğu ‘Okuyarak Aydınlanalım Projesi’ çerçevesinde eğitim seminerleri verilmeye devam ediliyor. Deprem sonrası yeni yapılmış, kenar mahallelerde bulunan fakat kütüphanesi yetersiz beş okulun kütüphanelerini zenginleştirme, çeşitli seminerlerle ve ödüllü yarışmalarla gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını artırmayı amaçlayan etkinlikler devam ederken, Van Lokman Hekim Hastaneleri sağlık uzmanlarınca da toplam sekiz temizlik ve hijyen semineri verildi. Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi, Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Filistin Vakfı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen seminerlerde el, saç, vücut, kulak, ağız ve diş bakımı ve temizliği konuları Lokman Hekim Hastaneleri uzmanlarınca anlatıldıktan sonra öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Lokman Hekim Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, kurum olarak taşıdıkları sosyal sorumluluk gereği bu tür projeleri desteklemekten ve sürdürülebilir sağlık bilincinin oluşmasına katkıda bulunmaktan onur duyduklarını belirtti. Berktaş, bu sunumlarla katılımcılarda farkındalık oluşturarak koruyucu sağlık hizmetlerine katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Proje koordinatörü İbrahim Yertürk ise, gençlere yönelik bu tür faaliyetlerinin devam edeceğini, bu şekilde gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirtti.