Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Hekimliği Sertifika Programı Uygulama Yönergesi kapsamında yapılan Temel Modül Sertifikasyon Eğitim Kursu sona erdi.

Van Eğitim Sağlık Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen Temel Modül Sertifikasyon Eğitim Kursu’na 8 eğitmen katıldı. Van ve Hakkari illinden acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görevli doktor, paramedik ve acil tıp teknisyeni olmak üzere 23 personelin katıldığı kursun sonunda sertifika dağıtım töreni yapıldı. Sertifika töreninde konuşan Van İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehpare Altay, 112 Acil Sağlık hizmetlerinin önemine değinerek, “Acil hastalarda her geçen saniyenin önemli olduğunun bilincindeyiz ve doğu ile güneydoğu bölgelerinde 112 Acil Sağlık hizmeti en iyi şekilde veriliyor ve bilhassa kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 100’ü bu hizmetten yararlanmaktadır.112 Acil Servis numarasına yapılan tüm çağrılar Komuta Kontrol Merkezi’ne ulaşmaktadır. Birimdeki yetkili personeller, çağrılara cevap vermekte ve en yakın istasyon ambulansı olay yerine hızlıca yönlendirilmektedir. Ambulansın olay yerine yönlendirilmesinden sonra hastanın sevk edileceği hastane servislerine bilgi verilmektedir. Olay yerine gidildiğinde vakaya nasıl müdahale edileceği konusunda tecrübe sahibi olmak açısında alınan acil hekimliği eğitiminin yararlı olacağına inanıyorum. Bu eğitimi düzenleyen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehpare Altay, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şerafettin Erzen ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekim Yardımcısı Dr. Ergün Yanmaz tarafından eğitime katılan personellere sertifikaları verildi.