Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Koruması Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Güzel başkanlığında ‘Tüketici Hakları 2017 Bölgesel Eğitim’ toplantısı Van’da yapıldı.

Van TSO konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Van, Hakkâri, Ağrı ve ilçelerinde bulunan hakem heyetleri ve raportörler katıldı. Toplantı sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Koruması Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Güzel, Türkiye genelinde bulunan bin 11 hakem heyeti ile ilgili bölgesel eğitim toplantıları yaptıklarını söyledi. Güzel, “Her yıl düzenli olarak tüketici hakem heyetlerinde görev yapan başkan, üye ve raportörlere yönelik Türkiye genelindeki uygulanabilirliği sağlamak amacıyla bu tür eğitici toplantılar gerçekleştiriyoruz. İllerimizin yanı sıra her ilçemizde hakem heyetimiz bulunmaktadır. 5 kişiden oluşan hakem heyetimiz, belediyeden bir temsilci, tüketici örgütlerinden bir temsilci, kaymakam ya da onun görevlendireceği birinin başkanlığındaki bir temsilci, ticaret odası ya da esnaf odasından bir temsilci ile Bakanlığımız ya da kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen raportörden oluşmaktadır” dedi.

Bölgesel bazda yapılan toplantılarda yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgi verdiklerini ifade eden Güzel, şunları kaydetti:

“Bizler de bölgesel olarak yılda bir defa hakem heyetimizle bilgilendirici toplantılar icra ediyoruz. Bugün de Van, Hakkâri, Ağrı ve ilçelerindeki hakem heyetlerini topladık, sunum ve soru cevap şeklinde bu arkadaşlarımız bilgilendirmeye çalışıyoruz.”

Van Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu da, Bakanlık bünyesinde oluşturulan hakem heyetlerinin asıl amaçlarının tüketici haklarını korumak ve tüketicileri bilgilendirmek olduğunu ifade ederek, “Burada tüketici haklarını ilgilendiren konularında arkadaşlarımıza bilgi veriyoruz. Bu toplantılar genelde Bakanlığımız tarafından temmuz ayı sonlarında gerçekleştirmekteyiz. Burada bizlere destek sağlayan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve Van Ticaret Borsası (VANTB) başkan ve yönetimine, ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Koruması Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü Daire Başkanımız Yakup Güzel Beye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.