Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Yeşil bir şehir, temiz bir deniz Van Projesi’ kapsamında ‘Umutlar Okulda Cevizle Yeşersin Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Şişli-Van Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya okul müdürleri ve muhtarlar katıldı. Projenin tanıtım konuşmasını yapan İl Mili Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birim Proje Koordinatörü Nurcan Alpaslan, katılımcılara cevizin önemine değindi. Slayt gösteriminin sunulduğu programda projede emeği geçen okul müdürleri ve öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, katılan muhtarlara da ceviz fidesi verildi.

Toplantı sonunda bir açıklamada bulunan Proje Koordinatörü Nurcan Alpaslan, proje dahilinde çocukların birer ceviz fidanı yetiştirdiklerini belirterek, “Bildiğiniz gibi cevizin ana vatanının Van Gölü havzası olduğu biliniyor. Ayrıca ceviz, meyvesi ve kütüğü bakımından çok kıymetli bir bitkidir. Bu nedenle hem ekonomik, hem sosyal açıdan önemli bir bitki olduğu için cevizi seçtik. Yaklaşık 300 bin öğrencimiz birer ceviz fidanı olsunlar diye projemize katıldı” dedi.

Dünyanın en güzel ve en kıymetli göllerinden biri olan Van Gölü’nün balçıkla, toprakla dolmaması ve erozyona uğramaması açısından da bu projenin ayrıca bir önem arz ettiğini vurgulayan Alpaslan, “Bugün burada muhtarlarımızı topladık, İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuklarımız vardı. Cevizin bütün Van’ın geneline yayılmasını ve yetişkinler tarafından da bu projenin desteklenmesini amaçladık” ifadelerini kullandı.

Projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde çocuklara sunulduğunu dile getiren Alpaslan, “TEMA Vakfı, env.net, Eğitim ve Çevre Gönüllüleri Derneği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ortaklarımızdır. İnşallah daha iyi ve daha yeşil bir Van için iyi işlere vesile olur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise, betonlaşmanın değil yeşil alanların olduğu bir çevrede yaşamak istediklerini ve bu nedenle projeye destek verdiklerini söylediler.