Van merkez İpekyolu ilçesinde çıkan yangında, evleri tamamen yanarak kül olan Taşdemir ailesi, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

İpekyolu ilçesine bağlı Değirmenarkı Mahallesi’nde ikamet eden Orhan Taşdemir’e ait evde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede tüm evi sardığı yangında evde bulunan Orhan Taşdemir’in eşi Sevgül, annesi Elif, kardeşi Sait Taşdemir ile ablası Yıldız Koç dışarı çıkmayı başardı, ancak çocukları Ozan (13), Rojin (11), Fidan (7) ve Hiranur (5) alevlerin ortasında kaldı. Yeğenlerinin dışarı çıkamadığını fark eden amca Sait Taşdemir, hiç tereddüt etmeden eve girdi. Yeğenleri Ozan, Rojin ve Fidan’ı dışarı çıkardıktan sonra bir kez daha eve giren Taşdemir, yatak odasında bulduğu 5 yaşındaki Hiranur’u da kurtardı. Canını hiçe sayarak alevlerin arasına giren ve 4 yeğenini kurtaran Taşdemir’in ellerinde ve yüzünde ikinci derece yanık oluştu. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası amca Taşdemir ve dumandan etkilenen yeğenleri hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, ev kullanılamaz hale geldi. Taşdemir ailesi ise mahalledeki bir konteynere yerleştirildi.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Sait Taşdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, misafir olarak ağabeyine ait evde bulunduğunu, evde gece saatlerinde yangın çıktığını fark edince annesi, ablası ve yengesiyle evi terk ettiğini anlattı. Yeğenlerinin evde kaldığını anladığında tereddüt etmeden içeri girdiğini ve 3 yeğenini alarak dışarı çıktığını ifade eden Taşdemir, "Yengem 5 yaşındaki Hiranur’un yatak odasında kaldığını söyleyince, içeri girdim. Yatak odasına girdiğimde alevler ve dumandan bir şey görmüyordum. Etrafı kontrol ederek yeğenimi evden dışarı çıktım. Hiranur’u aradığım sırada ellerim ve yüzümde yanık oluştu. Ev tamamen yandı ve tek tesellimiz kimsenin canına bir zarar gelmemesi oldu" dedi.

Rojin Taşdemir ise, gece evin her tarafını dumanlar sardığını, amcası sayesinde hayatta olduklarını ifade ederek, "Amcam diğer kardeşlerimi kurtardıktan sonra beni de pencereden dışarı atarak yangından kurtardı " dedi.

Taşdemir ailesi, belediye ve Sosyal yardımlaşma Ve dayanışma vakfı (SYDV) tarafından gönderilen konteynerlerde kalacak.