Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı sporcularından Mehmet Akkoyun ve Şeref Dirli, 2016 Rio Yaz Olimpiyatı için Aydın’ın Kuşadası’nda bulunan kampa katıldılar.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Brezilya’nın Rio kentinde gerçekleştirilecek 2016 Rio Yaz Olimpiyatı’na hazırlık kampına Vanlı atletlerden Mehmet Akkoyun ve Şeref Dirli ile milli atletizm antrenörü Hüseyin Esen’i de aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vanlı atlet Şeref Dirli, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları kampına katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “İnşallah bu kamptaki sürecimizi en iyi şekilde değerlendirerek bizlere verilen bu önemin karşılığı olarak; Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olan 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Van’ımıza altın madalyayı kazandıracağız” diye konuştu.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Mehmet Akkoyun ve Şeref Dirli’nin aldıkları uluslararası ve Türkiye dereceleri ile kendilerini kanıtladıklarını belirterek, “Şimdi ise sporcularımızı ve antrenörümüzü Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olan 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları için Aydın’ın Kuşadası’nda bulunan kampa uğurladık. Kendilerini canı gönülden kutluyorum. Umut ediyorum ki sporcularımız hiçbir aksilik yaşanmadan 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’nda altın madalyayla bizlere en güzel mutluluğu yaşatacaklardır” dedi.