Vanlı kayakçı Ömer Ayçiçeği, Kayak Milli Takım sporcuları ile birlikte 29-30 Kasım 2014 tarihlerinde Finlandiya’nın Kontiolahti ve 6-7 Aralık 2014 tarihlerinde ise Lapinlahti kentinde düzenlenecek olan yarışmalara katılacaktır.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı lisanslı sporcusu olan Vanlı kayakçı Ömer Ayçiçeği, Türkiye Kayak Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan ve 19-28 Kasım 2014 tarihleri arasında Finlandiya’nın Kontiolahti kentindeki Kayaklı Koşu Milli Takım Kampı’na katıldı. Ömer Ayçiçeği, kamp sonrası milli takım sporcuları ile birlikte 29-30 Kasım 2014 tarihlerinde Kontiolahti’de, 06-07 Aralık 2014 tarihlerinde ise Lapinlahti’de düzenlenecek olan FIS yarışmalarına katılacaktır.

Hedefinin olimpiyatlara katılarak en güzel dereceyi kazanmak olduğunu vurgulayan Ömer Ayçiçek, “İlimiz adına yurt içinde ve yurt dışında birçok yarışmalara katıldım ve bu yarışmaların çoğunda başarılı sonuçlar elde ederek madalyalar kazandım. Buradan spor ile hiç tanışmayan arkadaşlarıma bir şeyler söylemek istiyorum. Bende Gevaş’a bağlı Abalı köyünde ikamet etmekteyim. Köyümüze birkaç yıl önceden yapılan Abalı Kayak Merkezi’nde birçok sporcu antrenman yaparken kardeşlerimle birlikte onları büyük bir hayranlıkla izliyorduk. Bir gün bende bu sporu yapabilirim diye söz verdim kendime. Daha sonra kayak branşına kaydımı yaptırdım ve kendimi geliştirerek antrenörüm Halis Korkmaz’ın gözetiminde kayak kurslarına katılarak kendimi daha da geliştirdim. Belli bir zaman sonra yurt içi müsabakalara katılarak farklı kategorilerde güzel dereceler elde ettim. Bugün ise Abalı köyünden Finlandiya’da Milli Takım Kayak Kampı’na katılıyorum. Yaptığım spor branşında üzerimde emeği çok olan ve Finlandiya’da yapılacak olan kampa katılmamda bana büyük destek olan antrenörüm Halis Korkmaz’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milli Takım Kayak Antrenörü Halis Korkmaz ise, “Finlandiya’da 19-28 tarihleri arasında yapılacak olan Kayaklı Koşu Milli Takım Kampı’na daha sonrasında 29-30 Kasım 2014 tarihlerinde Kontiolahti’de, 06-07 Aralık 2014 tarihlerinde ise Lapinlahti’de düzenlenecek olan FIS yarışmalarına katılacak olan sporcumuz Ömer Ayçiçek, yurt dışında ve yurt içinde birçok madalyalar kazanarak ilimizin adını kayak yarışmalarında en güzel şekilde duyurmayı başardı. Bu emeğinin karşılığı olarak Milli Takım Kayak Kampı’na katılmayı başardı. Türkiye’den yalnızca on sporcunun katıldığı bu yarışmalar bizler için çok önem arz etmektedir. İnşallah sporcumuz Ömer Ayçiçeği, bu yarışmalardan en başarılı şekilde dönecektir. Kendisine katılacağı kampta ve yarışmalarında başarılar diliyorum. Son olarak katıldığımız müsabakalarımız süresince bizi yakından takip eden ve sporcularımıza sürekli moral ve destek olan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.