Yalova’nın Armutlu İlçesine bağlı Fıstıklı köyünde balık-ekmek festivali düzenlendi. Festivalde yüzlerce kilo balık pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı.

Fıstıklı Köyü ilköğretim okulu bahçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen balık-ekmek festivali oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Ağırlıklı olarak balıkçılıkla geçimini sağlayan Fıstıklı’da gece boyunca tutulan hamsi, istavrit ve palamut cinsi balıklar köylüler tarafından okul bahçesine kurulan ızgara ve kazanlarda pişirilerek festivale katılan çok sayıda vatandaşa yanında salatası,tatlısı ve içecekleriyle birlikte 5 lira karşılığında servis edildi. Festivalde ayrıca zeytin ve zeytin ürünleri de satışa sunuldu.

Şölen havası içerisinde geçen balık-ekmek festivalinde bir açıklama yapan Muhtar Tacettin Yıldıran bu yıl ilk kez düzenledikleri balık-ekmek festivalini önümüzdeki yıllarda büyüterek devam ettireceklerini, festivalden elde edilen gelirin okullarının ihtiyaçlarında kullanılacağını belirterek festivalin düzenlenmesinde yoğun desteklerini esirgemeyen tüm köy halkına, azalarına, öğretmenler ve öğrencilerine teşekkür etti.