Yalova Belediye Meclisi’nde gerginlik yaşandı. Belediye Başkanı Vefa Salman’ın siyaset yaptığını söyleyen AK Partili üyeler meclisi terk etti.

Yalova Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısı gergin bitti. Bu ay bütçe görüşmeleri sebebiyle 15 gün süren meclis görüşmelerinin sonunda, dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Vefa Salman, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısı ile kendisinden özür dilemesini isteyen Yakup Koçal’a cevap verdi. Koçal hakkında süren davalar olduğunu, mahkeme sürecini etkilememek için bunu açıklamadığını dile getiren Salman, belediyenin yapılan harcamalar yüzünden şu anda hacizlik durumda olduğunu dile getirdi. Koçal döneminde yapılan bir hediyelik eşya ihalesini eleştiren Salman’a AK Parti’li meclis üyeleri tepki gösterdi. Meclisin siyaset yapılacak yer olmadığını dile getiren meclis üyeleri oturumu toplu halde terk etti.

Ardından belediye önünde bir basın açıklaması yapan AK Partili üyeler, "Sayın Salman meclisin siyaset yapılacak bir yer olmadığını artık anlamalıdır. Eğer bir usulsüzlük, bir yolsuzluk tespit ettiyse bunu derhal savcılığa intikal ettirmeli ve bir önceki belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmalıdır" diye konuştu.

15 gündür devam eden toplantı gündeminde yer alan YTSO hizmet binası ile Yalova Belediyesi’ne ait arsanın takası konusu da karara bağlandı. Meclis üyeleri kararı komisyondan geldiği hali ile kabul etti. Meclis konuyla ilgili görüşmeyi başlaması için riyasete yetki verdi.

Yalova Belediye Meclisi 2015 yılı bütçesini de plan ve bütçe komisyonundan geldiği şekli ile kabul etti. Buna göre belediyenin 2015 yılı bütçesi 117 milyon 400 bin olarak onaylandı.