Yalova’nın Termal ilçesinde tahditli plakaya sahip M serisi minibüsçülerin denetlenmediğini iddia eden Termal Minibüsçüler Kooperatifi üyeleri, yol kapatarak emniyet güçlerini protesto etti.

Yalova’nın Termal İlçesine yolcu taşıyan SS. Termal Birlik Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile Yalova Minibüsçüler Odası’nın arası taşıma hakkı nedeniyle gerildi. Sabah saatlerinde Termal’in Gökçe Dere Mahallesinde toplanan kooperatif üyesi minibüsçüler araçlarını Gökçe dere Mahallesi yol girişine çekerek yolu trafiğe kapattı.

Eylemin nedeni hakkında bilgi veren SS. Termal Birlik Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 2’nci Başkanı Şeref Kaş, "Tahditli M Plakalı minibüsler yetki belgeleri olmadığı halde ticari taşımalarına 18 gündür devam ediyor. Biz bu konuda denetim yapılması konusunda defalarca yetkililere başvuruda bulunarak bunun engellenmesini istedik. Ama her nedense kesinlikle hiç bir denetim gerçekleştirilmiyor. Sadece Jandarma bir kaç kez burada denetim yaptı. Biz hak arayışındayız. Tahditli plakalı minibüsçülerde elbette ekmeklerinin peşindeler. Ama yasal olarak hakkı olmayan kişilerin burada yol taşımasını istemiyoruz. Taşıma izni yetki belgesi olmayan araçların bu hattan çekilmesini istiyoruz. Yasa dışı taşıma yapılırken güvenlik güçleri görevlerini yerine getirmiyorlar" dedi.

Yalova Minibüsçüler Odası Başkan Vekili Erhan Baş ise, "30 Eylül tarihinde biten genelge gereği biz burada yolcu dahi taşısak emniyet bize cezamızı kesiyor. Bu cezalara da itirazımızı ettik. Sonucunu bekliyoruz. Bize yolda ceza kesenler neden yolu kapatan bu arkadaşlara ceza vermiyor. Burası Muz Cumhuriyetimi. Biz de gidip Yalova’da mı yol kapatalım. Bu şekilde bir çözüme ulaşılamaz. Devletin yetkilileri bana ceza kestikleri gibi bunlara da gereğini yapacak. 30 yıldır biz Termal’e yolcu taşıyoruz. 30 Eylül’de biten genelgeyle bizim önümüzü kesmek istiyorlar. Ben yetkililerin gereğini yapmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Termal girişine gelen Yalova Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri ve Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri yolu trafiğe kapatan minibüsçülerle görüştüler. Minibüsçüler kısa sürede eylemlerini sona erdirerek yolu trafiğe açtı.