Yalova’nın su ve kanalizasyon alt yapısının ne şekilde yapılacağını ortaya koyacak olan proje çalışması İller Bankası tarafından hazırlanacak.

Yalova merkezinde yaşanan susuzluk sonrasında bir karar alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, il merkezindeki su ve kanalizasyon altyapısını yenilenmesinin su kayıpları ve kaçaklarının önlenmesi adına büyük bir adım olduğunu söyledi. Salman, bir çok yönetimin altyapı çalışması nedeniyle seçim kaybettiğini hatırlatarak, "Biz Yalova sevdalısıyız. Sonucu ne olursa olsun ilin alt yapısını yenileyeceğiz" demişti.

İller Bankası’na altyapının değiştirilmesi için gerekli başvuruyu yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Şu anda İller Bankası tarafından il merkezinde yapılacak alt yapı çalışmasının detaylarını içeren projenin çalışması sürüyor. Bu çalışma sonrasında ne kadar bir değişiklik yapılacağı, ne kadara mal olacağı ve ilk kazmanın ne zaman vurulacağı netlik kazanacak. Ama ortada net olan tek şey ise bizim altyapıyı değiştirme kararlılığımız" dedi.