Yeşil Körfez Su Birliği (YKSB), Yalova Belediyesinin tahakkuk eden su borcunun 3 milyon 360 bin TL’yi bulduğunu açıkladı. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Yalova Belediye Başkanı Salman 3 fatura ödemeyen abonenin suyunu keseceğini söylüyor. O halde biz de 3 değil, 6 faturasını ödemeyen belediyelerin suyunu keseceğiz" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, geçtiğimiz günlerde, 3 faturasını ödemeyen abonelerin suyunun kesileceğini açıklamıştı. Salman’ın vatandaşa bu uyarısına YKSB Başkanı Ömer Nergiz’den cevap geldi. Yalova halkını borcunu ödemediği için suyunu kesmekle tehdit eden Salman’ın başında olduğu Yalova Belediyesi’nin birliğe 3 milyon 360 bin TL borcu olduğunu dile getiren Nergiz, belediyenin bu borcun sadece yüzde 3’lük bölümü ödemesine de tepki gösterdi.

Nergiz, "Yaşanan su sıkıntısı sebebiyle belediyelerin yapması gereken yatırımları YKSB olarak biz yaptık. Ortaburun göleti ile ilgili ekip ve ekipman desteğini biz sağladık. Ölü hacim denilen bölgeye su alınması ve dubalı yüzer pompa istasyonunun getirilmesi işini birliğimiz yaptı. Yalova sınırlarında açılmış olan su kuyularının bağlantılarını YKSB olarak biz yaptık. Dünya standartlarında tüketim kişi başı günlük 150 litre, 4 kişilik bir ailenin aylık ortaklama 20 metreküptür. O halde zam oranı buna göre hesaplanmalıdır. Oysa Salman 10 metreküp suyu kıstas almış, kademeli olarak zam yapılmış. Oysa Yalova’da 20 metreküpten yukarısı için zam yapılmalıydı" dedi.

Yalova Belediyesi’nin su borcunu da açıklayan YKSB Başkanı Ömer Nergiz, "YKSB Yalova Belediyesi’ne ait bir kurum değildir. YKSB yönetiminde temsil hakkı yüzde 94 Yalova Belediye Meclisi, yüzde 6 Çınarcık Belediye Meclisi’ne aittir. Birliği Yalova Belediyesi’ninmiş gibi göstermek çok yanlıştır. Herkes işini yapacak. YKSB kendi işini yapar bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yalova Belediyesi CHP’ye geçtikten sonra tahakkuk eden tutar 3 milyon 360 bin TL’dir. Yapılan ödeme 95 bin TL’di. Bu da yüzde 3 ‘e tekabül ediyor. YKSB olarak Yalova susuz kalmasın diye Ortaburun, kuyular ve İzmit’ten su getirilmesi için yaklaşık 2 milyon TL harcama yapıldı. Bölgemiz susuz kalmasın diye çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önceden de belirttiğimiz gibi suyun siyaseti olmaz. YKSB bunun içine çekilmemelidir. Biz sadece bu tarz düşüncesi olanların şapkasını önüne koymaları gerektiğini düşünüyoruz. Sadece Yalova değil, YKSB’den su alan bütün belediyelerin de sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz. Salman 3 Su faturasını ödeyemeyen abonelerin suyunun kesileceğini söylerken, geçtiğimiz aylarda kesintiye uğrayan sudan dolayı YKSB’yi suçlamış ve bizim suyu kestiğimizi kamuoyuna açıklamıştı. Oysa bu açıklamasından da anlaşıldığı gibi su kesme yetkisi Yalova Belediyesi’ne aittir. Böylece bizim haklı olduğumuzu kendi ifadesiyle onaylamış oldu. Biz de YKSB olarak 2 fatura değil, 4 fatura değil, 6 fatura ödeme yapmayan belediyelerin suyunun kesileceğini kamuoyununa bildiririz" diye konuştu.