Karaman Ereğli karayolu Yeşildere TOKİ Evleri Mevkiindeki fidan dikim programına; Vali Tapsız, Karaman Milletvekilleri Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk, Dr. Recep Şeker, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ormanların ülkelerin doğal güzellikleri ve ekonomik kalkınmanın temel değerlerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Tapsız, sahip olduğumuz doğal zenginliğin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin arttırılması için herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.

Vali Tapsız konuşmasında şu ifadelere verdi; “Bilinçsiz kullanım, yanlış uygulamalar,  dikkatsizlik gibi nedenlerle dünya ormanları gün geçtikçe azalmaktadır. Ormanların yok olması doğal dengeyi bozmakta, insanlığı bu konuda çözümler üretmeye ve daha büyük sorunlar yaşanmaması için önlemler almaya zorlamaktadır.

Ağaç dikme çalışmalarına katılmak, çevrenin korunması konusunda sorumluluk üstlenmek, her şeyden önce bir vatandaşlık görevidir. Bu bilinci çocuklarımıza da aşılamalıyız. Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre, yeşil bir Türkiye bırakmak temel sorumluluğumuzdur. Ormanların korunması ve niteliğinin geliştirilmesi sürecinde, vatandaşlarımızı ağaçlandırma kampanyalarına katılmaya ve var olan orman varlığımızı korumada daha gayretli olmaya davet ediyorum” dedi.

Vali Tapsız, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen böyle anlamlı bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, 15 Temmuz gecesi şehit olan vatan evlatlarının anısına dikilen fidanlarla, şehitlerimizin isimlerinin yaşatılmasının amaçlandığını belirterek, vatanın birliği ve bağımsızlığı için toprağa düşen tüm şehitlerimizin gösterdiği tavır ve duruşun gelecek nesillere örnek teşkil etmesi açısından son derece önemli ve anlamlı olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda çam ve sedirden oluşan yaklaşık 2000 fidan toprakla buluşturuldu.