VALİ SÜLEYMAN TAPSIZ

Vali Süleyman Tapsız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Tapsız yayınladığı mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un, 98. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür.

İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur.

19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Bugün bu duyguların yaşatılması için hepimize özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.

Sevgili Gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi.

Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır.

Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz.

Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ RECEP KONUK

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Konuk, mesajında “19 Mayıs 1919, hafızamıza silinmemek üzere nakşettiğimiz özel ve özellikli bir tarihtir. O gün Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek üzerine karanlık ve karamsarlık çökmüş Anadolu’da şavkı gittikçe artan bir ışık yakan Mustafa Kemal’in, milleti istiklal aşkıyla ayağa kaldırdığı gündür” dedi.

İSTİKLAL YOLCULUĞUNUN İLK ADIMI 19 MAYIS 1919’DA ATILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkıp 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı istiklal yolculuğunun ilk adımlarını attığında milletin ve ülkenin durumunu, “Koşulları ağır bir Ateşkes Anlaşması imzalanmış. Ulus yorgun ve yoksul bir durumda. Ordunun elinden silâhları ve cephanesi alınmış ve alınmakta. İtilaf donanmaları ve askerleri İstanbul’da... Adana iline Fransızlar; Urfa, Maraş, Antep’e İngilizler girmişler. Antalya ile Konya’da İtalyan birlikleri bulunuyor. Yunan ordusu İzmir’e çıkarılıyor. Ortada bir avuç Türk'ün barındığı bir Ata Yurdu kalmıştı. Son olarak, bunun da paylaşılmasını sağlamak için uğraşılmaktaydı” sözleriyle anlattığını söyledi.

19 MAYIS 1919, MİLLET HAFIZAMIZDAN ASLA SİLİNMEYECEK

Milletlerin hayatında olayların ve tarihin seyrini değiştiren, coğrafyalar ve milletler için yazılıp çizilen masa başı senaryolarını, küresel mühendislik hesaplarını boşa çıkaran anların ve kişilerin olduğunu vurgulayan Başkan Recep Konuk, sergiledikleri irade, aldıkları inisiyatif, üstlendikleri sorumluluk, koydukları tavır, attıkları adımla akışı değiştiren, milletlerin kaderini şekillendiren önderler ve yaşanan sürecin kilometre taşlarını oluşturan o özel günlerin, yüklendikleri mana ile millet hafızasında ayrı ve özel bir yer edindiğini kaydetti. Tarihin akışı içinde bazı günlere, o günle özdeşleşen ruh ile özel bir anlam yüklendiğini ifade eden Başkan Konuk, “Bu anlamda 19 Mayıs 1919, bizim millet hafızamıza silinmemek üzere nakşettiğimiz özel ve özellikli bir tarihtir. O gün Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek üzerine karanlık ve karamsarlık çökmüş Anadolu’da şavkı gittikçe artan bir ışık yakan Mustafa Kemal’in milleti istiklal aşkıyla ayağa kaldırdığı gündür” dedi.

 19 MAYIS, İSTİKLAL VE İSTİKBAL İÇİN ÇIKILAN YOLCULUĞUN BAŞLANGICIDIR

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, mesajında “İstanbul’dan, İtilaf donanmaları ve askerlerinin kontrolündeki Payitaht’tan hareket edip, 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşan Bandırma Vapurundakilerin karaya ayak basmasıyla biten yolculuk, İstanbul, Adana, Urfa, Maraş, Antep, Antalya, Konya, İzmir ve daha niceleri, yani Ata Yurdu için yapılan hesapları ters yüz etmek, millet olarak son sözü söyleyerek tarihin akışına yön vermek için yeni ve daha büyük, daha kalabalık, millet olarak tek vücut olduğumuz kararlı, ihtişamlı, inançlı, hedefi belli, istiklaline kast edilenlerin istiklal ve istikbal için çıktığı yolculuğun başlangıcıdır. Onlarca yıl, onlarca cephede yorgun düşmüş milletimiz, kendisine dayatılan şartlara da, karşısındaki güce de boyun eğmeyeceğini Samsun’dan başlayan süreçle ilan etmiştir. Milletimiz, Ata Yurdu’nda bir ve bütün olarak, hür, bağımsız ve egemen bir millet olarak tarih yolculuğuna devam etmek için verdiği mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır.” dedi.

KARAMSARLIK VE TESLİMİYET, MİLLETİMİZİN KARAKTERİ OLMADI

19 Mayıs’ın, millet hafızasına nakşettiği aynı iradenin, aynı kararlılık ve aynı mana bütünlüğünün bugün de bu topraklarda dipdiri ve canlı olduğunu aktaran Başkan Recep Konuk, “Bizim milletimiz için 19 Mayıslar sadece bir deniz yolculuğunun karaya ayak basılmasıyla sonuçlanan kuru bir kavuşmadan, o kavuşmanın yıldönümünden ibaret değildir. 19 Mayıs, milletimizin tarihin akışı içinde defalarca yaptığı yeni başlangıçlardan, milletimiz için son bekleyenleri, son planlayanları hüsrana uğratan ayağa kalkışlardan, tarihin dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıslarda biz o tarihin yüklendiği mana bütünlüğü ve mirastan geleceğimiz için dersler çıkarırız. O derslerden biri birliktir. Tarihin en çetin imtihanlarından geçerek çelikleşmiş birlik hasletimiz, her zorluğu aşmada milletimizin yaslandığı ve asla vazgeçmeyeceği en temel değerdir. Bir diğeri, şartlar ne olursa olsun umutsuzluk, karamsarlık ve teslimiyetin milletimizin karakteri olmadığıdır. Nitekim milletimiz, 19 Mayıs’ın manevi mirasının sadece hatıralarda yaşamadığını dip diri ayakta olduğunu, 2016’nın Temmuzunda istiklalini ve istikbalini teslim almak isteyenleri teslim alarak göstermiştir. Milletimizin karakter özelliği olan istiklal aşkı ile bu irade ve kararlılık istikbalimizin de teminatıdır” diye konuştu.

İSTİKLALİMİZE KASTEDENLERİN AKIBETİ İLANİHAYE AYNI OLACAK

Mesajında, 19 Mayıs’a yüklenen mananın, silinmemek üzere hafızalara nakşedildiğine dikkat çeken AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “istiklalin anlamını biliyoruz ve nasıl korunacağının da tam idrakindeyiz. Üzerimize düşeni dün olduğu gibi bugün de eksiksiz yerine getiriyor, yarınlarda da aynı mücadeleyi sürdürme kararlılığımızı muhafaza ediyoruz.  Biz o gün muharebe meydanlarında kazanılan egemenliğimize, istiklalimize, özellikle de birliğimize yapılan açık veya örtülü, içten veya dıştan her türlü saldırının, tehdidin farkındayız. Masa başında cetvelle çizilmiş, tarihin çöp tenekesine atılmış asırlık haritalarla küresel mühendislik hesaplarını tekrar ısıtanlar da, onların içerdeki dışardaki işbirlikçileri de unutmamalı ki onlar için şartların en uygun olduğu, milletimiz için şartların en zor olduğu bir dönemde bile o hesap, milletimizin iradesi ve itirazıyla açılmamak üzere kapandı. Bugün türlü adlarla, masumiyet kılıfına gizlenmiş hain emellerle, proje organizasyonlar ve oluşumlarla, açıktan veya örtülü saldırılarla yürütülen, canlandırılmaya çalışılan birliğimize ve istiklalimize kasteden hesapların dün akıbeti nasıl hüsran olduysa bugün de, yarın da o hesapları yapanlar için akıbet aynıdır, ilanihaye aynı olacaktır. Biz millet olarak bu tür hesaplara itirazımızı 19 Mayıs 1919’da yaptığımız başlangıçla yaptık. Kararlılık ve duruşumuzu ise sonuncusu 15 Temmuz’da olmak üzere tarih sahnesinde defalarca ispatladık. O başlangıçtaki kararlığımız da tarih sahnesinde sergilediğimiz duruş ve irade de dip diri ve ayaktadır. Bunu yeniden test etmeyi denemek, bu milletin tarihini ve karakterini bilmemek demektir. Bu gaflete düşenlerin ödeyecekleri bedelin ağırlığının ispatı, milletimizin yakın tarihindedir” şeklinde konuştu.

19 MAYIS’TA SERGİLENEN KARARLILIK, GENÇLERİMİZİN YÜKSEK KORUMASINDADIR

Birliğimize, dirliğimize ve vatan topraklarımıza kastedenlere seslenen Başkan Recep Konuk, “Unutmamalı ki, milletçe 98 yıl önce çıktığımız o yolculukta, İstiklal Harbi Meydanlarında neyin peşinde olduğumuzun tam idrakinde verdiğimiz kararlı mücadeleyi, 98 yıldır olduğu gibi gönlümüz ve zihnimiz hep genç, nefesimiz kuvvetli, bileğimiz güçlü olarak istiklal ve istikbal için sürdürüyoruz. O başlangıç ile o başlangıcın sonucunda elde ettiklerimizden geri adım atmama kararlılığımız tamdır ve 19 Mayıs’ta sergilenen kararlılık ile o başlangıcın ayağa kaldırdığı irade gençlerimizin yüksek korumasındadır. Nefesi kuvvetli, bileği güçlü, kararlı, idraki tam millet evlatlarının gerçekleştirdiği o yolculuğun sonunda kurulan genç Cumhuriyetimiz, kazanılan istiklali ve istikbalini gençlere emanet etti. Samsun’da vücut bulan iradenin hep diri, hep genç kalması, mücadele azminin gelecek kuşaklarda da var olması için, o başlangıç Türk Gençliği ’ne bayram olarak ithaf edildi. Bedeni genç olanlar kadar, zihni ve idraki genç olanlara” dedi.

BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, GENÇLİĞİMİZ VE GENÇLERİMİZDİR

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, mesajında; “Millet olarak biz, emaneti taşıyan ve emanet ehli olduğunu milletimizin egemenliğini ve birliğini hedef alan her saldırıyı ön saflarda yer alarak akamete uğratan gençlerimizin başarılarıyla gururlanıyor, daha fazla desteği ve daha fazla imkânı hak ettiklerine inanıyoruz. Çünkü biz şunu biliyor ve şunun idrakindeyiz; fiziken de bedenen de zihnen de yaşlanan bir dünyada bizim en büyük gücümüz gençliğimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin ve gençliğimizin enerjisiyle, gençlerimizin geniş ufku ve onların genç bakışıyla daha müreffeh, daha güçlü, daha saygın bir gelecek inşa etmek elimizdedir. Bir şartla, tıpkı Samsun’dan başlayan istiklal ve istikbal yürüyüşündeki gibi gençlerimizin birbiriyle omuz omuza yürümesini sağlayarak. Her bir gencimizin enerjisini ve kabiliyetini değerlendireceği ortamı hazırlayarak. Onların bir birine omuz vurmasına neden olan istismara açık zeminleri ortadan kaldırarak. Onların yaşadığı ve yaşayacağı ortamlardan ve ülkemizden sebebi ve sonucu her ne olursa olsun acı, hüzün, keder ve hayal kırıklığına sebep olan kardeşi kardeşe düşman eden bataklıkları kurutarak.

Biz şunu biliyor şuna inanıyoruz,  bizim ülkemizin ne sokak köşelerinde, ne tarlada, ne bağda, ne okul ne fabrika kapılarında, ne dağda ne bayırda bir tek evladımızı bile kaybetme, bir tek evladımızın enerjisinden bile yararlanmama, bir tek evladımızın kabiliyetini bile köreltme lüksü yoktur. Çünkü biz bu ülkenin evlatlarının eline imkân verildiğinde neleri başarabileceğinin, destek sağlandığında neleri alt edebileceğinin şahidiyiz. Onların niteliklerine nitelik katmak, kabiliyetlerini daha da geliştirmelerini sağlamak elimizdedir. Onların başarı öykülerinin sayısını arttırmak da bizim elimizdedir. Bu mesleği, işi, uğraşı, inancı, düşüncesi ve siyasi görüşü her ne olursa olsun hepimizin ortak yükümlülüğü, ortak mesuliyetidir. O mesuliyetin merkezinde huzur ve güven ikliminin ülkenin her köşesinde tesisi yer alıyor. O iklim olacak ki, gençlerimizin enerjisi bu ülkenin enerjisine enerji katacak. O iklim olacak ki, kıyı da köşede değerlendiremediğimiz hiçbir genç fikir kalmayacak. Biz ülkemizin her tarafındaki ve her köşesindeki tüm gençlerimizin desteği ve imkânı hak ettiğini düşünüyor ve ülkemizin her köşesinde ve her yerindeki tüm gençlerimizin enerji ve kabiliyetlerinden istifade edecek ortamı hazırlamak, onların kabiliyet ve enerjilerini ülkemizin kalkınmasına kanalize etmek için çalışıyoruz. 19 Mayıs 1919’da başlayan yolculuğun sonucunda elde ettiğimiz kazanımlarımızın hem muhafazasının hem de daha ileriye taşınmasının gençliğin enerjisi ve dinamizmiyle mümkün olduğuna, onların enerji ve yetenekleri ile kabiliyetlerine yapılacak her yatırımın 19 Mayıs ruhunun gereği olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 98 yıl önce Samsun’da hürriyet ateşini yakan Ulu Önder Atatürk’ü, milletimizin istiklal ve istikbal yolculuğunda ona eşlik eden silah arkadaşlarını, yokluk ve yoksulluk içinde verdiği mücadeleden birliğe ve birbirlerine sarılarak zaferle çıkan ecdadımız ile aziz şehitlerimizi ve onların yaktığı istiklal meşalesinin sönmesine izin vermeyen demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, şuur, idrak ve nitelikleri ile gurur kaynağımız olan ve en büyük zenginliğimiz olarak gördüğümüz, Cumhuriyetimizi yaşatma ve yüceltme mesuliyetini tevdi ettiğimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Milletimizin 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin 98. yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı milletçe büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Millî Mücadelenin fiilen başladığı tarihtir, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi Milletimizin destansı başarılarının da kaynağını teşkil etmektedir.

Aziz Milletimiz; 19 Mayıs’la başlayan kurtuluş mücadelesi ile ülkemizin içinde bulunduğu tüm imkânsızlıklara rağmen dünyadaki en önemli bağımsızlık mücadelelerinden birini başlatarak işgal güçlerine karşı tarihte eşine az rastlanır bir destan yazmış ve cennet vatanımızı düşmanların istila ve işgalinden sonsuza kadar temizlemiştir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a ayak bastığı İstiklal mücadelemizin sembolü bu önemli gün geleceğimizin güvencesi gençlerimize armağan edilmiştir.

Bu duygu ve düşünceler ile Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi. 
 

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte aziz milletin umutlarının canlandığını ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği İstiklal Mücadelesinin başlatıldığını dile getiren Başkan Çalışkan; Samsun'da atılan tarihi adımın heyecanının, dalga dalga Anadolu'nun, Trakya'nın tümüne yayıldığını; bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatıldığını kaydetti.

İstiklal Mücadelesi adı altında başlatılan bu eşsiz girişimin, Büyük Zafer'le taçlandırıldığını ve bu kesin zafer neticesinde bağımsız Türkiye'nin, Cumhuriyetin temellerinin atıldığını ifade eden Çalışkan: "Bu bakımdan 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. O gün nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla tıpkı istiklal mücadelemiz gibi azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir” dedi.

Türkiye'nin en önemli servetinin gençler olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şöyle devam etti: "Bizler, genç nesillerimizin kendilerine sunulan fırsat ve imkânlardan azami ölçüde istifade edip, mazimizden aldıkları ilhamla Türkiye'yi daha da büyütme yolunda özveriyle çalışacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu bakımdan, gençlerimizin kendilerini her türlü istismardan korumaları, her geçen gün büyük bir hızla değişen ve dönüşen dünyayı takip etmeleri, milli değerlerimize bağlı, şuurlu ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeleri; istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız bakımından hayati bir öneme sahiptir. Geleceğimizin mimarı olan gençlerimiz, inanıyorum ki, Türkiye'yi eşitlik, adalet, insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti temelinde inşa edecek, daha müreffeh bir ülke için gayret göstereceklerdir. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

KARAMAN İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER

Güngörer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “19 Mayıs 1919 Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Yüce Milletimizin azim ve kararlılığı ile zaferle sonuçlanan Milli Mücadelede ilk adımın atıldığı kurtuluş günüdür. 19 Mayıs; gençliğe duyulan güvenin simgesi olarak bağımsızlık yolunda umutsuzluğa ve karamsarlığa yer olmadığının göstergesidir.

Gençlerimizin Türkiye’nin geleceğine dair güzel işler başarma isteğinde olmaları, vatanına ve değerlerine sahip çıkabilmeleri ve çağa ayak uydurarak; bilim, sanat, spor ve fende teknolojiyi yakalayabilmeleri yarınlarımızın umudu ve teminatıdır. Atatürk’ün bu güzel ülkeyi gençlere emanet ederken söylediği “Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir; gözüm arkada kalmayacak. Bütün ümidim gençliktedir.” öngörüsüyle aydınlık yarınlarımızın gençlikte olduğunu vurgulamıştır.

Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramda birlik beraberlik, huzur, güven, barış diliyorum ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutluyorum. Başta M. Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının kahramanlarına ve tüm şehitlerimize rahmet ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ

19 Mayıs 1919, tarihin en büyük kahramanlık destanının yazıldığı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde düşmana karşı büyük bir zaferin kazanıldığı, cesaret, fedakârlık ve kahramanlığın en büyük örneklerinin verildiği kurtuluş savaşımızın başlangıcıdır. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır.

Gençlerimiz; Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi ruhunu İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadele olan 15 Temmuz gecesi bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. AK Parti hükümeti olarak en önemli önceliğimiz geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla 2023 hedeflerimize ilerlerken, mukaddes vatanımızı daha müreffeh yarınlara taşımamızda, yolumuzu aydınlatacak olan gençlerimiz, bundan sonra da ülkemizin en büyük gücü olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA

İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir.

Bizler de ülkemizin geleceğini gençlerimizin inşa edeceğine olan inancımızla onlara destek olmaya devam ediyoruz. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan milli birlik ve beraberlik ruhu, 2023’e giden yolda bizi güçlü kılan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük mirasımızdır.

Güçlü ve müreffeh Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

AK PARTİ KARAMAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ülkemizin, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur. Bu anlamlı gün geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan edilmiştir.

Ülke olarak bu yolda en çok da istikbalimizin güvencesi olan gençlerimize güveniyoruz. Genç nesillerimizin de tarihimizden aldıkları ilhamla Türkiye’yi daha da büyütmek için, maddi ve manevi sorumluluklarının bilinciyle ellerinden geleni yapacaklarından kuşkumuz yoktur.

İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimiz olan gençlere armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı da binlerce genç darbeci hainlere karşı sokaklara ve meydanlara çıkarak, vatanı için canını hiçe saydı. Milletine ve devletine sahip çıktı. Hainlere fırsat vermedi.

Bizler, geleceğimiz olan gençlerin çok daha iyi imkânlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimize her türlü imkânı seferber ediyoruz. Biz milli servet olarak gördüğümüz gençlerimize sonsuz güveniyoruz.

Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken; gençlerimize bu günü armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.

AK PARTİ KARAMAN İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MUSTAFA KALE

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kale mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte aziz milletimiz vatanımızın işgalden kurtarılması için kenetlenerek azimli ve kararlı bir İstiklal Mücadelesine başlamıştır.

Bu İstiklal Mücadelesi zaferle sonuçlanarak millet egemenliğine dayalı Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Binlerce şehit vererek, yokluklar içinde ve büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti biz gençlere emanet edilmiştir. Bu emaneti birlik ve beraberlik şuuru içerisinde sağlam adımlarla geleceğe taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız.

Türkiye'nin sorunlarını tek tek çözerek, yakaladığı gelişme ivmesini daha da yukarılara taşıyarak, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için hep birlikte gayret göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini rahmet, saygı ve şükranla anarken, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım,'' dedi.

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET AKGÜL

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşının başlamasıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş, Cumhuriyetimiz bu inançla kurulmuştur.

Bugün eğer güçlü, gelişen, yükselen bir Türkiye’den söz edebiliyorsak, bunu geçmişte gösterilen olağanüstü gayretlere, milletimizin verdiği onurlu mücadeleye, devletimizin bekası için gözünü kırpmadan tüm varlığını ortaya koyan yüce Türk milletine borçluyuz.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak geçmişten bugüne kadar milletimizin vermiş olduğu mücadelenin sorumluluğu içinde ve milli şuurla, üniversitemizde okuyan öğrencilerimizle birlikte ülkemizdeki bütün gençlerin çağımızın rekabetçi şartlarına hazır, yüksek ideallere sahip, ufku geniş, iradeli, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük temennimizdir.

Gençlerimizin toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta aktif bireyler olarak daha fazla rol üstlenmeleri dileğiyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi adına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

KTSO BAŞKANLARINDAN 19 MAYIS MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

“ 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesinin ateşini yakmış ve bugün geldiğimiz uygarlık noktasının yolunu açmıştır.  Bu anlamlı günün gençlerimize bayram olarak armağan edilmesinin altında çok derin anlamlar vardır. Atalarımızın kurduğu ve sanayileşme anlamında ilk tohumlarını attığı büyük Türkiye’mizi bizim neslimiz, dünyanın sözü geçen ekonomik güçlerinden birisi haline getirdi. Bunun devamını getirecek bayrağı zirveye taşıyacak olan da gençlerimizdir. Geleceğin, güzel günlerin mimarı onlar olacaktır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bir millet onur ve namus savaşını zaferle sonuçlandırmış ve genç nesillere çok aziz bir emanet bırakmışlardır. Gençlerimizin bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak ülkemizi en medeni, en gelişmiş, en çağdaş ülkeler arasında daimi kılacağından asla şüphemiz yoktur.

Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anarız.” ifadelerine yer verdiler.

MEMUR-SEN VE EĞİTİM BİR-SEN KARAMAN ŞUBE BAŞKANI YUNUS ÖZDEMİR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bir basın açıklaması yaptı.

Özdemir açıklamasında şunları kaydetti:

''19 Mayıs, emperyalist devletlerin ve onlarla birlikte iş tutanların topraklarımızı işgal etme girişimlerine karşılık, millet olarak İstiklal mücadelesini başlattığımız gündür. Egemenlik ve bağımsızlık mücadelemizin bu sembol gününün Gazi Mustafa Kemal tarafından gençliğe armağan edilmesi, taşıdığı anlamlar bakımından önemlidir.

Kimliğini bulma ve bilme olgunluğundaki gençliğin her türlü kötü şartta bile düşmana boyun eğmeme özelliği ile millî iradenin egemenlik ruhu bütünleştirilmiştir. Bu şuurla millî ruh canlanacak, millî ruhu canlı tutarak genç olunacaktır. Vatan savunması söz konusu olduğunda mücadele azmiyle milletimiz her daim genç kalmıştır.

Gençlerini iyi yetiştiren milletlerin geçmişi başarılarla doludur ve geleceği daima aydınlık olmuştur. Çünkü bir toplumun idealleri, bilgili, ahlâklı, çalışkan, heyecanlı gençleriyle canlı kalır, gerçekleşir. Gençlik, yarınlar demektir, gelecek demektir, umut demektir. Umutlar, hayaller şuurlu, sağlam karakterli gençlikle gerçeğe dönüşür.

Gençlik, dünle yarını bağlayan bugün, geçmişle gelecek arasında köprüdür; taze heyecanı ile toplumun kuvvet kaynağı, sınırsız hayalidir. Gençlik, baharla birlikte karların erimesiyle kabararak akan ırmaklar gibidir. Kontrol edilmezse zahmet veren taşkınlık, yararlanmayı bilince rahmet getiren aşkınlıktır.

Topluma hareket kazandıran dinamik yapı ne kadar yaygın ve sağlamsa, toplum o kadar gençtir. Gençlik duygudadır, kavrayıştadır. Gençlik azimle, usanmadan çalışmaktır. Bu haslet ve hassasiyetlerini yitirmiş hayat yorgunu toplumlar genç sayılamazlar. Onların ruhu tembelleşmiş, duyguları ağırlaşmıştır. Yine bir toplum hayata bağlılık noktasında isteğini, heyecanını kaybetmişse yaş ortalamasına bakmaksızın o toplum gençliğini yitirmiş demektir. Zamanı aşan bir davanın yolcuları olduğumuz için tarih bizi eskitemedi. Eskimez yeninin sahipleri olarak yaşlanmadık, yorulmadık.

Tarihle canlanan, tarihi canlandıracak ideallerimiz, bilgiyi, başarıyı çoğaltacak heyecanlarımız, insanlığı içine düştüğü sefaletten kurtaracak umutlarımız, bütün mazlum, müdafaasız, vicdanlı, iyi kalpli, çalışkan insanlar için amaçlarımız var. Tıpkı 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi, 15 Temmuz’daki milletin destansı direnişi zalimlere korku, mazlumlara umut, bazı milletlere de örnek olmuştur. O gece alanlara çıkanlar arasında Abdullah Tayyip Olçoklar, Halil İbrahim Yıldırımlar, Engin Tilbeçler, Vedat Bağceğciler, Erhan Dündarlar, Mahir Ayabaklar gibi gençlerimizin olması ve vatan uğruna şehit olması, milletimizin uzak ufuklara yönelen bakışlarındaki parıltılarla aydınlık sabahların müjdecisidir. Onlar, en alçakça ihanetlerin 15 Temmuz’da yok etmek istediği hayatımızı ölümüne kararlı bir müdafaayla anlamlandırmış; bu savaşı yüzyıllardır veren muzaffer ruhun asla diz çökmeyeceğini, asla ihanete boyun eğmeyeceğini, teslim olmayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. İşte bu, bir milletin imanla bütünleşmiş varoluş azminin, aşkının genç heyecanlarla yenilenmesidir. Yenilenerek var olanlar her zaman genç kalacaklardır. Kendini irfan ve medeniyet değerlerimizle yenilemeyen bezgin ruhlar genç olamazlar.

Millî ve evrensel değerleri ince bir denge ve hassasiyetle mezceden, zeki, çalışkan, okuyan, düşünen, duygulu, araştırıcı, üretken, bölüşen, başarılı, basiretli, ferasetli, ileri hedefleri olan,  bir gençlik yetiştirmek bütün bir toplumun, devletin, özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı’nın asli görevi olmalıdır. Uygulanmak üzere hazırlanan yeni müfredatta bu amaçlar mutlaka gözetilmelidir. Çünkü eğitimli bir nesil varlığımızın teminatıdır. Unutmayalım ki, gelecekte hem de çok yakın bir gelecekte her şeyiyle ülke yönetimini şimdi genç olan kuşaklar devralacaktır. Nesillerin ruhu nasıl eğitimle imar edilirse, eğitimsizliğin köreltici, öldürücü kollarında varlığı tükenen gençlikle birlikte bütün toplum da harap olur.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Karaman Ailesi olarak, eğitimsiz var olmanın ve ilerlemenin mümkün olmadığı bilinciyle, gençliğe ve elbette insanımıza yatırımın, geleceğimiz ve kurtuluşumuz için en önemli yatırım olduğuna inanıyor, bu amaçla atılacak her adımın, yapılacak her çalışmanın destekçisi olduğumuzu, olacağımızı ifade ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, iyi bir gençliğe sahip olan milletin geleceğinin bayram olacağını düşünüyoruz.''

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı

                                                                              Gençliğe Hitabe’de Diriliş  

 Türk milletini Çanakkale’de başlayan dirilişi; 19 Mayıs 1919’da yeniden vatan, hürriyet, din ve devlete sahip çıkmak için büyük bir kararlılık, cesaret ve azimle ayağa kalkışımızın da miladıdır. 

Koskoca Osmanlı Cihan Devleti adeta müstemleke olmuş, toprakları, başta başkenti İstanbul olmak üzere işgal altındaydı. 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesiyle de teslimiyeti tescil edilmişti…

İşgalci emperyalistler her türlü maddi imkân, silah mühimmat vb. sahipken; Türk milletinin yüreği, imanı ve cesaretinden başka bir şeyi yoktu. Fakr-u zaruret içindeydik… Ama sonsuz bir Allah aşkı her zorluğu yenmeye yeterdi. Samsun’a bu inançla çıkıldı.

Türk’e esareti, zilleti ve ölümü layık görenlerin ve her türlü içten ihanetin ayaklar altına alınması için Samsun’a atılan ilk adım; bir işaret fişeğiydi.

Atatürk, silah arkadaşları ve adları şimdilik unutulmuş nice kahraman yiğitlerimiz Türk’e biçilen kefeni yırtmak için kadın-erkek, yaşıl-genç demeden el ele, yürek yüreğe vererek bize bu günleri hediye ettiler.

Elbette bu hür ve bağımsız bir vatanda yaşamanın bedeli olduğu gibi bir de sorumluluğu vardır. Türk milleti ve Türk gençliği bunun idrakindedir.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu devlet, siyaset, fikir ve dava adamı Atatürk; bu sorumluluğu kıymetli Türk Gençliğinin omuzlarına emanet etmiştir.

Türk Gençliği; dünü hiç unutmadan yarınlar için durmadan, yorulmadan ve her ne şart altında olursa olsun asla umutsuzluğa kapılmadan çalışacak ve O’nun yolunda yürüyecektir. Gençlerimizi en iyi şartlarda yetiştirmek de bizlerin görevidir.

Gençliğe Hitabe, 10 bin yıllık Türk Tarihinin uyarı dolu bir özeti ve rehberidir.

Dün nasıl mandacı ruhlu ihanet odakları varsa; bu gün de onların devamı vardır.

İstiklal Savaşı’ndaki mağlubiyeti hazmedemeyen haçlı emperyalizmi; bu gün Atatürk düşmanlığı üzerinden onun intikamını alma peşindedir.

Atatürk’ten rahatsız olanların, hatta O’na şeytan dillerini uzatanların izini sürdüğümüz zaman; Haçlı-Siyon emperyalizminin malum adreslerine gittiğini görürüz.

1000 yıldır milyonlarca evladını Allah yolunda şehit veren Türk milletinden başka bir millet var mıdır? Kim ki; Türk, Türklük ve Atatürk’ten rahatsız oluyorsa; o haçlı-siyon emperyalizminin uşağıdır.

Atatürk’ün şahsına, ailesine ve yakınlarına yapılan saldırı, iftira ve karalamaların altında Türk milletinin hür ve bağımsız yaşamasını bir türlü kabullenememe yatmaktadır. Her türlü zillete razı olmuş işbirlikçi aşağılık ve köle ruhlu kimselerin Atatürk’ten rahatsız olmalarına da şaşırmıyoruz.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen herhangi bir teşkilat değildir! Çanakkale ruhuna, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesine, kurucu ruhuna, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına, onların emanetlerine sahip çıkan ve onu yaşatıp yücelten nesiller yetiştirme davasının adresidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini her alanda kalkınmış bir ülke, Türk milletini birlik, kardeşlik ruhu içinde maddi ve manevi olarak mutlu müreffeh; hür yaşatma hepimizin ortak davasıdır.

Kuvay-ı Milliye ruhu ölmedi, ölmeyecek.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yaşasın Türk Milleti…

Bizlere bu güzel günleri yaşatanlar; başta Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun.  

Sevgili gençlerimizin ve Türk milletinin bayramı kutlu olsun.