Şehrin dört bir köşesine hizmet ulaştıran Karaman Belediyesi, yol çalışmalarıyla da Karaman’ın çehresini değiştirmeye devam ediyor.  Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 2016 yılında 20 mahallede yol ve kaldırım çalışması yürüttü. Ekipler Yaklaşık 8 aylık çalışma süresince 85 bin ton sıcak asfalt, 45 bin metrekare kaldırım ve 30 bin metre bordür uygulaması gerçekleştirdi.
Yol ve kaldırım yapım çalışmaları açısından 2016 yılının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şu açıklamayı yaptı; “ Bu yıl, Ziya Gökalp, Yunuskent, Cedit, Piri Reis, Şeyh Şamil, Atatürk, Gevher Hatun, Fenari, Hürriyet, İbrahim Hakkı Konyalı, Gazi Dükkân, Abbas, Mehmet Bey, Üniversite, Çeltek, Mümine Hatun, Tapduk Emre, Siyahser, Osmangazi ve Alişahane mahallerimizde 85 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık. Bu çalışmalarımızda yeni aldığımız asfalt kazıma aracımızla yıpranan yolu kazıyarak, kazınan malzemeyi şehrin muhtelif yerlerinde tekrar kullanıyoruz. Ayrıca bu mahallelerimizde yeni yaptığımız kaldırımların yanı sıra yıpranan kaldırımları tamamen yenileyerek 45 bin metrekare kaldırım, 30 bin metre de bordür çalışması gerçekleştirdik.
Kendi tesislerimizde ürettiğimiz malzemelerle yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Karaman’ın cadde ve sokaklarını son derece modern ve yüksek standartlı bir hale getiriyoruz. Son yıllarda ağırlık verdiğimiz asfaltlama ve kaldırım çalışmalarına 2017 yılında da devam edeceğiz. Özellikle Larende, Sümer, Yenişehir mahalleleri başta olmak üzere şehrimizin yeni yerleşim bölgelerinde asfaltlama ve kaldırım çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah kısa süre içerisinde Karaman’da asfaltlanmamış, kaldırımı yapılmamış hiçbir sokak, cadde kalmayacak.”