Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son derece modern ve fonksiyonel park alanlarının yanı sıra 18 parkta da yenileme ve peyzaj düzenlemesi yaptı. Celalettin Tek Parkı, Fenari Mahallesi Parkı, Selçuklular Parkı, Osmanlılar Parkı, Karahanlılar Parkı, Sefa Parkı, Şehit Ahmet Okur Parkı, Hasan Şahin Parkı, İbrahim Dölek Parkı, Mehmet Bey Mahallesi’nde 2 adet park, Avarlar Parkı, Babürler Parkı, Huzur Evi Yanı Parkı, Şehit Abit Orbay Parkı, Gülistan Parkı, Zübeyde Hanım Okul Yanı Parkı ve Otogar içi yeşil alan düzenlemesi baştan sona yenilenerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu parklar da; yürüyüş yolları, kent mobilyaları, kamelyalar ve çocuk oyun gurupları hem bakım ve onarımdan geçti hem de Park-Bahçe Müdürlüğü şantiyesinde imal edilen malzemelerle değiştirildi.

Ayrıca 2016 yılında Park-Bahçe ekipleri; yol, kaldırım, kavşak, orta refüj, park, ve yeşil alanlara 100 bin mevsimlik çiçek ekimi, 15 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.

6 Mahalleye 8 Yeni Semt Spor Sahası Yapıldı
2015 yılında yapılan semt spor sahalarına 2016 yılı içerisinde 8 yeni semt spor sahası daha eklendi. Larende Mahallesine Futbol Sahası, Ziya Gökalp Mahallesine Futbol sahası, Yunus Kent Mahallesine Basketbol Sahası, Şeyh Edebali Mahallesine Basketbol sahası, Piri Reis Mahallesine Futbol sahası, Yeni Şehir Mahallesine Basketbol ve Voleybol sahaları yapıldı.

Seyir Terasları 2017 Yılında Karaman’ın Hizmetinde
Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen seyir teraslarında çalışmalar başladı ve aralıksız devam ediyor. Şehre nefes aldıracak olan bu önemli yeşil alan düzenlemesinde çalışmaların 2017 yılı içerisinde tamamlanarak Karaman’ın hizmetine sunulması bekleniyor.

Türk Dünyası Kültür Parkı’nda Çalışmalar Devam Ediyor
Karaman’ın en büyük yeşil alan düzenlemesi olan ve 500 bin m2 dev bir alana sahip olan Türk Dünyası Kültür Parkı projesinde çalışmalar devam ediyor. Belediye tarafından Vali Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı’nın bulunduğu alana uygulanan park, 2017 yılında vatandaşların hizmetine sunulacak.

Park ve bahçe çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Yemyeşil bir Karaman parolası ile göreve geldiğimiz günden bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda hayata geçirdiğimiz yeşil alan düzenleme projeleri ile şehrin bu noktadaki eksikliğini önemli ölçüde giderdik. Artık vatandaşlarımız keyifli ve huzurlu vakit geçirebilecekleri sosyal donatılar var. Bu projelerimize 2017 yılı içerisinde yenilerini ekliyoruz. 2014 yılına kadar yaklaşık 400 bin metrekare yeşil alana sahip olan Karaman, 2019 yılına kadar 1 milyon 300 bin metrekare yeşil alana sahip bir şehir olacak” dedi.