Yıllardır konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen ve Larende, Sümer Mahallelerini şehir merkezine bağlayacak olan en önemli alt geçit projesi gerçekleşiyor.
Yaklaşık 40 yıl önce tren yolu hattının diğer tarafında kalan mahalleleri ulaşım bakımından şehir merkezine bağlantısını sağlamak için üst geçit yapımına başlanmış, fakat farklı nedenlerden dolayı bu proje hayat geçirilememişti. Bir kısmı yapılan köprünün ayakları bir ucube olarak kalmış ve Karaman'ın en önemli sorunlarından birisi haline gelmişti. Bu köprü ayakları Karaman Belediyesi tarafından 2012 yılında yıkıldı. Şimdi bu noktaya Karaman Belediyesi ve TCDD işbirliğinde alt geçit yapılması kararlaştırıldı. Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında Kemal Kaynaş Stadyumu ve Buğday Pazarı arasına, 100. Yıl Caddesi ve tren hattının altından geçecek şekilde alt geçit yapılacak.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; Başkan Yardımcıları H. Osman Ünüvar, Abdullah Bağırgan ve belediye birim müdürleri ile yüklenici firmanın proje ekibi, birlikte alt geçit projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. 
Başkan Çalışkan: "Tren yolunun diğer tarafında kalan mahallelerimize hayat verecek bir projeyi hayata geçiriyoruz. 40 yıllık bir sorunu artık çözüyoruz. Belediyemiz ve TCDD işbirliği ile hayata geçirilecek olan bu projenin bir an önce başlaması ve tamamlanması için gereken bütün teknik, yapısal ve imarsal desteği vereceğiz. Alt geçit sayesinde Larende ve Sümer gibi tren yolunun diğer tarafında kalan mahallelerimiz güvenli ve modern bir ulaşım imkânına kavuşacak" dedi.
İncelemeler sonrasında belediye binasında yapılan toplantıda, çalışmaların başlayacağı alt geçit projesi tüm ayrıntıları ile konuşuldu. Alt geçit çalışmaları kapsamında belediye ekipleri; içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının deplase işlerini hizmeti aksatmayacak şekilde yürütecek. Çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak.