Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda; Karaman’da görev yapan mahalle muhtarlarına, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü’nün de katıldığı törenle tablet bilgisayar hediye edildi.
İstişare toplantısına tüm mahalle muhtarları katılırken, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tablet dağıtım töreni öncesi yaptığı konuşmada; Karaman’ın kentsel bir dönüşüm içerisinde olduğunu vurgulayarak, muhtarların da bu hizmetlerin yürütülmesine yön verdiklerini belirtti. Mahallelerde yürütülen Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Çalışkan: “Sizler önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Vatandaşlarımız ile bizim aramızda köprü kuruyorsunuz. Tüm mahallelerimize aynı hizmeti götürmek istiyoruz. Elbette bazı mahallelerde eksik kalan hizmetler var. Fakat bunun nedeni hepinizin bildiği gibi Doğalgaz gibi altyapı çalışmalarının tamamlanmamış olması. İmarı düzgün, altyapısı bitmiş tüm bölgelerde asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamladık. Karaman son yıllarda şehirleşme yolunda büyük bir atılım içerisinde. Birçok il de olmayan hizmetler, Hükümetimizin ve Milletvekillerimizin desteğiyle Karaman’da gerçekleştiriliyor. Seçim vaatlerimizde ne belirttiysek tek tek hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Mahallelerimizdeki eksiklikleri yakından tespit edip bize ileten muhtarlarımızla bir bütün halinde çalışıyoruz. Muhtarlarımızın vatandaşlarımızla daha rahat ortamlarda görevlerini yapabilmeleri için muhtar ofisleri yaptık. Bugün de görevlerini yaparken teknolojik imkânlardan faydalanması için kendilerine birer adet tablet bilgisayar hediye edeceğiz. Bilgi İşlem merkezimizle entegreli bu bilgisayarlar da muhtarlarımız işlerini çok daha kolay bir şekilde yürütebilecekler. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ise mahalle muhtarlarının önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyerek: “Karaman’a Milletvekillerimizle, Başkanımızla gece gündüz demeden hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu hizmetleri yaparken muhtarlarımız da bizim için çok önemli görevler üstleniyorlar. AK Partinin hizmet temelinde yerelden kalkınma ve halka önem verme anlayışı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız da sık sık sizlerle bir araya gelmektedir. Çünkü muhtarlarımız halkı temsil eden, yerel yönetimlerin çekirdeklerini oluşturmaktadır.Yerel yöneticiler olarak muhtarlarımız bizim çalışma arkadaşımızdır. Şehrimizin bir cazibe merkezi haline dönüşmesi için, insanlarımızın refah ve mutluluk seviyesinin yükselmesini sağlayacak çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz inşallah. Sayın Belediye Başkanımızın da işlerinizi kolaylaştıracak böyle bir hediyeyi sizlere vermesinden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında “Bu şehre hizmet eden herkesin bir uyum içerisinde çalışması gerekir” diyen AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise: “Mahallelerinizdeki sorunları, isteklerinizi doğru şekilde aktarırsanız bizlerde bu iradeyi doğru yönlendirme adına ne yapılması gerekiyorsa hazırız. Bazı hizmetlerde altyapı eksikliği nedeniyle aksamalar,gecikmeler olabiliyor. Biraz sabredersek Başkanımızın gayreti, bizlerin de desteğiyle bu sorunların bitmiş olduğuna hep birlikte şahit olacağız. Muhtarlarımızın çalışmalarına katkı sunmak üzere Karaman Belediyesi tarafından dağıtılan bilgisayarların hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından 56 mahallede görev yapan muhtarlara; AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından tablet bilgisayarlar dağıtıldı.