1 gün sürecek olan Türk Dil Bayramı dolu dolu geçecek.
Karaman Belediyesi, 737. Türk Dil Bayramı kutlama programına yarın (13.05.2014) saat 09.00 da Cumhuriyet Parkı Tören Alanı’nda ki Çelenk Sunumu ile başlayacak. Burada yapılacak olan açılış töreninin ardından, Taş Binadaki Kent Kültür Müzesindeki resim sergisinin açılışı yapılacak. Açılışın ardından Cumhuriyet Parkında oluşturulan alanda, Türk Dili Çoklu Satranç Gösterisi gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Türk Dil Bayramının bir ayağı da Ermenek’te yapılacak. Balkusan’daki Karamanoğlu Mehmet Bey Türbesi ziyaret edilecek.
Türkçe Paneli Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde Türk Dili’nin derinlemesine ele alınacağı “Türkçe Paneli” Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Karaca’nın yöneteceği “Türkçe Paneli” ‘ne Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. KAÇALIN, Atatürk Kültür Müzesi Başkanı Prof. Dr. Turan KARATAŞ, konuşmacı olarak katılacak. 
Muazzez Ersoy Karamanlıları Coşturacak 737. Türk Dil Bayramı kutlamaları son olarak, Keman Kaynaş Stadyumu’nda düzenlenen halk konseri ile devam edecek. Ahmet Coşkun’la Tarihin Dansı Uzun Yürüyüş topluluğunun muhteşem gösterilerinin hemen ardından, Türk Sanat Müziğinin ünlü sanatçısı Muazzez Ersoy sahne alacak.  Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerini seslendirecek olan Muazzez Ersoy Karamanlılara unutulmaz bir akşam yaşatacak.