Karaman Ziraat Odası 22-25 Mayıs Tarihleri arasında gerçekleşecek olan Çiftçi Bayramı’nda 13 adet tesisin açılışını yapmaya hazırlanıyor.

Basın mensuplarına açıklamalar yapan Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, çiftçilerin  ihtiyacı olan birçok  tesisi Karaman'a kazandırdıklarını belirtti.
Bunun mutluluk verici olduğunu ifade eden Muğlu, şunları kaydetti:
" Karaman Valiliği İl Özel İdaresi ve Karaman Ziraat Odası iş birliği ile yapılan 6 adet tohum eleme, ilaçlama, kırma tesisimizi ve pancar kantarlarının yanına yaptığımız mini sosyal tesislerimizi ve yine TMO içerisine yapılan Mısır Kurutma Tesisimizin açılışını Çiftçi Bayramında gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 2 milyon Lirayı bulan bir yatırımı Karaman’a kazandırdık. Bu tesislerin ilimize kazandırılmasında emeği bulunan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Valimiz Sayın Murat Koca’ya, Milletvekilimiz Mevlüt Akgün’e,  İl Genel Meclisi Üyelerimize ve İl Özel İdaresine teşekkür ederiz.
Mısır Kurutma Tesisi Karaman Merkez de ki Toprak Mahsulleri Ofisinde, Tohum İşleme Tesisleri ise Çoğlu, Taşkale, Paşabağ, Lale, Kızılyaka, Yollarbaşı köylerinde faaliyete geçiyor. Pancar kantarlarına kurulan WC’li mini sosyal tesisler ise Karaman merkezin Pancar kantarının yanı sıra, Sudurağı, Kızık, Demiryurt ve Kılbasan köylerinde faaliyete geçti." 
TZOB GENEL BAŞKANI ve BAKAN ELVAN BEKLENİYOR.
Tesislerin açılışı için Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar’ın 22 Mayıs Perşembe günü Karaman’a gelerek açılışları gerçekleştireceğinin altını çizen Muğlu, " Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın da ilimizdeki açılış programına katılmasını bekliyoruz. Başbakanımızın ilimizde gerçekleştirdiği mitingde Bakanımıza hem çiftçilerimizin karşı karşıya kaldıkları sorunları hem de Çiftçi Bayramımızla ilgili bilgileri arz ettim. Kendileri proğramında önemli bir değişiklik olmazsa Çiftçi Bayramımıza katılacaklar ve açılışlarımızı TZOB başkanımız ile gerçekleştirecekler” dedi.

ÇİFTÇİLER ve TARIM SEKTÖRÜNE HİZMET EDENLER BULUŞUYORLAR

Açılışların yapılacağı Çiftçi Bayramı Çiftçilerimize ve tarım sektörüne hizmet edenleri aynı çatı altında buluşturuyor. Etkinlikler kapsamında 22-23-24-25 Mayıs Tarihlerinde açılışların ve etkinliklerin gerçekleşeceği Kapalı Pazar yerinde tarım sektörüne hizmet eden firmalar stant açarak ürünlerini çiftçilere tanıtabilecekler.


STANTLARA YOĞUN İLGİ

Etkinlikler kapsamında açılan stantlara şimdiden yoğun ilgi var. Traktör satıcıları, tarım makinaları imal edenler, süt ürünleri üreticileri, bankalar, meyve bahçesi kuranlar ve ekipmanı satanlar, Fidan üreticileri, Damlama ve yağmurlama ekipmanı satanlar kısaca tarım sektörüne hizmet edenler çiftçi bayramında bir araya geliyorlar. Binlerce çiftçi,  çiftçi bayramı kendilerine hizmet eden tedarikçileri ile buluşuyorlar.