Türk Dili’ne katkıda bulunmak için başlattıkları “Türkçem Ses Bayrağım” projesini, Türk Dilinin Başkenti Karaman’da da duyurmak için ilimize gelen Afyon Çay Anadolu Lisesi İngilizce sınıfı öğrencileri, Okul Müdürü İsa Güneş ve İngilizce Öğretmeni Tülin Kiper refakatinde Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı ziyaret etti.
Türk Diline sahip çıkmak için İngilizce Öğretmeni Tülin Kiper önderliğinde bir proje başlattıklarını söyleyen Okul Müdürü Güneş, Yabancı dil üzerine eğitim gören bir sınıfın böyle bir kampanya başlatmasının dikkat çekici olduğuna vurgu yaparak, okullarında da günlük hayatımızda kullanılan yabancı kelimelerin yerine Türkçe karşılıklarının yer aldığı broşür ve çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, Türkçe’ye gönül veren böyle bir gurubu Karaman’da ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek: “Yaptığınız proje, yurt genelinde herkese örnek olacak bir çalışma. Sizlere dilinize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Bizler de bu konuda sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Umudumuz millet olarak bu değere tam anlamıyla sahip çıkabilmek. Türkçe Dünya üzerinde en fazla konuşulan dillerin başında geliyor. Balkan devletlerinden orta Asya’ya kadar uzanan bir coğrafyada konuşuluyor. Bu da gösteriyor ki Türkçemiz diğer dillere göre köklü bir geçmişe sahip. Bu değere katkıda bulunmak hepimizin görevi. Şimdi sizler Karamanoğlu Mehmetbey’in 13 Mayıs 1277 yılında Türkçeyi resmi devlet dili ilan ettiği topraklardasınız. Birlikte yarın Hoşgörü Yürüyüşü yapacağız ve Yunus Emre Sofrası’nda buluşacağız. Tekrar hepiniz hoşgeldiniz” dedi.
Başkan Çalışkan daha sonra, Afyon’dan gelen guruba Karaman tarihi ve değerleri hakkında bilgiler verdi.