Okul Müdürü Ali Köktaş ve beraberindeki proje ekibi, gerçekleştirdikleri çalışmayla toplumun çekirdeği olan aile kurumunun önemini öğrencilere aktararak bu projenin tüm Karaman'da uygulanmasını amaçladıklarını ifade ettiler. Köktaş, “Proje faaliyetleriyle, anne babalarla çocukların birbirlerini daha iyi anlamalarına yönelik adımlar atılacak. Ayrıca bireyler arasında ağza alınmayacak sözler söylenmesi karşısında bilinçlendirmeye yönelik etkinliklerle küfrün bir ahlak problemi olduğunu, gençlere ve halka anlatacak, ‘Ağızlar Kirlenmesin’ sloganı ile farkındalık oluşturacağız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, projeden duyduğu memnuniyeti belirterek “Öncelikle çalışmalarınızdan dolayı Okul Müdürü Ali Köktaş’a ve proje ekibine teşekkür ediyorum. Bu hassasiyetiniz her geçen gün yıpranan aile ilişkilerinin onarılmasına katkı sağlayabilecek, gençlerle ebeveynleri arasındaki sorunların çözümüne katkı sunabilecek bir etkiye sahip. Bunun yanında toplumun diline pelesenk olmuş, ahlaki değerlerimize aykırı ifadelerin kullanımının son bulması için de bu çalışmanın ayrı bir önemi var.” şeklinde konuştu.

Ardından Yavuz Sultan Selim İlkokulu Proje Ekibi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt’u da ziyaret etti. Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.