Hak İşçi Sendikalar (HAK-İŞ) Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi”nin sertifika ve ödül töreni, 30 Kasım Çarşamba günü Ankara’da düzenlendi. “Sendikal Harekete Katkı ve Katılım İçin Eğitim” sloganıyla gerçekleştirilen sertifika ve ödül törenine ulusal ve sendikal hareketten kadın temsilci ve üyelerinin yanı sıra T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.
 
Proje kapsamında Ak Gıda, belirlenen kriterler karşılığında oluşturulan 50 puan barajını aşarak “Kadın Dostu İş Yeri”  sertifikası almaya hak kazandı. Ak Gıda İnsan Kaynakları Grup Müdürü Mustafa Deniz, İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı Fatih Ünalmış, Kalite Güvence Uzmanı Ezgi Dönmez ve Karaman Üretim Tesisi Laborantı Ayşe Ünalmış’ın katıldığı törende, ekibe ödülünü HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan takdim etti.
 
Bu sertifikaya layık görüldükleri için son derece gururlu olduklarını ifade eden Ak Gıda İnsan Kaynakları Grup Müdürü Mustafa Deniz; “Kadın varlığının iş hayatındaki önemi kuşkusuz. Ancak günümüzde kadınlar, iş hayatında karşılaştıkları sorunlardan dolayı kariyerlerini yarıda bırakmak zorunda kalabiliyor ya da çoğu zaman çalışmaya fırsat bile bulamıyor. Ak Gıda olarak kadın çalışanlarımıza sağladığımız imkânlar ve iş hayatında desteklenmeleri konusunda yürüttüğümüz çalışmalarla bu sorunlara çözüm bulmayı hedefliyoruz. Bu çabalarımızın karşılığı olarak aldığımız bu sertifika, yeni çalışmalarımız için bizleri yüreklendirecektir.” şeklinde konuştu.
 
7 Mart 2016’da başlatılan proje kapsamında HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı 6 farklı sektörden, 7 ilde faaliyet gösteren 80 iş yerinde ÇASGEM ortaklığında, işçi ve işveren temsilcilerine SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi standardının kriterleri aktarıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği alanında iş yerlerinde yapılması gereken düzenlemeler, mobbing, çalışma hayatında haklar ve kadın konularında eğitimler verildi. Sertifika almaya hak kazanan şirketler, eğitimlerin gerçekleştirildiği iş yerlerinde saha gözlemleri ve 1192 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan anketler sonucunda belirlendi.