AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ

Türk Basınında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünü olan bugünde,  tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum. Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

Demokrasinin gelişmesinde önemli bir yeri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; demokrasinin gelişmesinde ve yaşamasında en önemli unsurlardan biridir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir.

Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

AK PARTİ KARAMAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY

Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, sansür ve kısıtlamalara maruz kalmadan görevini yerine getirmesinin demokrasinin temel gereklerinden birisidir.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçlarıyla birlikte basın kuruluşlarının etkinliği her geçen gün artmakta, kamuoyunun doğru aydınlatılması için basının güvenirliliği ve tarafsızlığı

Bilginin en büyük güç olduğu çağımızda mesleklerinin yıpratıcı ve zor koşullarına rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret eden gazetecilerin, iş güvencesine ve daha iyi koşullara kavuşması önemlidir. Bu yönde atılan adımlar sadece basınımızın değil aynı zamanda demokrasimizin de güçlenmesini sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, halkımıza ve devletimize verdiği değer ve gösterdiği hassasiyetle toplumumuzun gelişiminde de önemli rol oynayan, başta ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, radyo, televizyon, ulusal ajans temsilcileri ve internet haber siteleri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli Basınımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA

Türk basınında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümü olarak kutladığımız Basın Bayramında tüm basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Basın ve basın özgürlüğü şeffaf yönetim kurallarının temel taşlarından biridir. İlimizde faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının da bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları objektif, ilkeli, sorumlu, bilinçli ve duyarlı çalışmaların, İlimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemize yansımasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Milletimize en doğru haberlerle ulaşmamızı sağlayan, bizlerin her alanda sesi olan değerli basın çalışanlarımıza, şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Büyük bir fedakârlık ile görevlerine en iyi şekilde yapmaya çalışan bizleri ve toplumumuzu en doğru bilgi ve haberler ile aydınlatan tüm basın mensuplarımızın ‘’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’’ kutlar görevlerinde başarılar dilerim.