Elvan, Çukurova Havalimanı’nın ihale tarihinin 7 Nisan’da açıklanacağını bildirirken, Eroğlu ise AKDENİZGEP ile bölgeye 2019’a kadar 37 milyar liralık yatırım yapılacağını söyledi. 
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Mersin’e geldi. Törende, Elvan ve Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’de inşa edilecek 280 milyon lira yatırım bedelli 9 adet tesisin temelini atacaklar. Elvan ve Eroğlu, ayrıca DKMP Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınacak 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecekler.
Elvan ve Eroğlu, Mersin’deki programlarına Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaretle başladılar. Milletvekillerinin de katıldığı ziyaretin hemen ardından Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Elvan ve Eroğlu, Mersin’e bugüne kadar yapılan yatırımlar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projeleri anlattılar.

“280 MİLYON LİRALIK 10 TESİSİN TEMEL ATMA VE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Toplantıda ilk sözü alan Bakan Eroğlu, toplam maliyeti 280 milyon lira olan 10 tesisin toplu temel atma ve açılış törenini gerçekleştireceklerini, törende ayrıca 3 bin 800 adet fidan dağıtacaklarını ve vatandaşlara gelir getirici türlerin sertifikalarını vereceklerini belirtti. Hükümetin Eylem Planı çerçevesinde başlattıkları yeni bir uygulamayla 5 bin köye 5 bin tane gelir getirici orman kuracakları bilgisini veren Eroğlu, proje çerçevesinde bozuk ormanlık alanlara fidan dikip kurayla vatandaşlara dağıtacaklarını, buranın bakımı ve tüm masraflarının 3 yıl boyunca Bakanlığa, gelirinin ise vatandaşlara ait olacağını kaydetti. Bugün de örnek olmak üzere Arslanköy Mahallesi’nde 200 dekar alanda ceviz fidanı dikip vatandaşlara teslim edeceklerini, Çevlik Mahallesi’nde ise 520 dekar alanda 22 bin zeytin ağacını aşılayarak dağıtacaklarını ifade etti.

“MERSİN’E 311 MİLYON LİRALIK 37 ADET MÜJDEYLE GELDİK”
Mersin’e daha önce geldiğinde 2 milyar 150 milyon liralık 58 tane müjde verdiklerini anımsatan Eroğlu, bugün de Mersin’e 311 milyon liralık 37 müjdeyle geldiklerini vurguladı. Son 1,5 yılda Mersin’e verdikleri müjde sayısının 95’e yükseldiğini, bunların toplam maliyetinin de yaklaşık 2,5 milyar lira olduğunu söyledi. “Mersin, Mersin olalı bu kadar yatırımı ancak hükümetimizle birlikte gördü” diyen Eroğlu, “Bunu gururla ifade ediyorum. Çünkü daha önce eski Türkiye’de Mersin adeta unutulmuş bir ildi. Ama biz bunu hatırladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, ‘Mersin’e ne gerekiyorsa yapın’ diye bize talimat vermiştir. Mersin’de Lütfi Bey ile birlikte 4 vekilimiz var. Ben de 5. vekil olarak burada emrinizdeyim” dedi.

“TAMAMINI İKİ YILDA BİTİRECEĞİZ”
“Devlet Su İşleri burada destan yazacak” diyen Eroğlu, Mersin’de gerçekleştirecekleri 37 müjdenin 23 adedinin DSİ’ye, 8’inin Orman Genel Müdürlüğü’ne, 4’ünün DKMP’ye, 2’sinin de Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu dile getirdi. Yapılacak 37 tesisi açıklayan Eroğlu, bu 37 müjdenin tamamını iki yıl içinde bitireceklerini ifade etti.
Daha önce verdikleri 58 müjdeden 21’inin tamamlandığını, 27’sinin de yapımının devam ettiğini aktaran Eroğlu, bunların da bir kısmının bu yıl, bir kısmını da önümüzdeki yıl bitireceklerini belirterek, “Yaklaşık 2 yılda verdiğimiz bütün müjdeleri tamamlamış olacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hükümetimiz Mersin’e çok büyük destek veriyor. Bugüne kadar Mersin’e 16 milyar TL’lik yatırım yapılmış, yapılacaklarla birlikte 2,5 milyar TL ile Bakanlığımız önde” diye konuştu.

“AKDENİZGEP İLE BÖLGEYE 2019’A KADAR 37 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPILACAK”
Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla Akdeniz Gelişim Projesi (AKDENİZGEP) adıyla bir proje hazırladıkları bilgisini de veren Eroğlu, “Hedefimiz 31 Aralık 2019 tarihine kadar Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Akdeniz Bölgesi’nde 3 bin 725 tesis inşa edilecek ve 37 milyar TL’lik yatırım yapılacak. Projeyle Mersin’de de 2019 sonuna kadar birçok tesisi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“2019 SONUNA KADAR MERSİN’E 38 ADET GÖLET VE BARAJ YAPILACAK”
Başbakan Yardımcısı Elvan ise son bir hafta içinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Mersin’i masaya yatırdığını, 2015-2019 döneminde Mersin’de yapılması gerekenler konusunda çok kapsamlı bir çalışma yaptığını söyledi. Bakan Eroğlu’na teşekkür eden Elvan, bir ticaret ve sanayi kenti olan Mersin’in aynı zamanda önemli bir tarım ve orman kenti olduğunun altını çizdi. Tarımda olmazsa olmaz en önemli konunun su olduğuna vurgu yapan Elvan, Mersin’e son 14 yılda orman ve su alanında 2,5 milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti. Bakan Eroğlu’nun, 2019 sonuna kadar Mersin’e 38 adet baraj ve gölet yapımının yanı sıra ihtiyaç olan mahallere de gölet yapımını programa alma sözü verdiğini aktaran Elvan, orman köylülerinin gelirlerinin artırılmasına yönelik de ciddi çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Bu çerçevede, zeytin ağaçlarının aşılanması, ceviz fidanı dikimi ve teşviki çalışmaları gerçekleştirileceğini belirten Elvan, “Bakanlığımız neden cevize bu kadar önem veriyor? Biz ceviz ithal eden bir ülkeyiz. Ama ülkemizin de o kadar geniş imkanları var ki, bu imkanları biz neden kullanmayalım, neden harekete geçirmeyelim? Bu çerçevede, özellikle Mersinimize ceviz, badem üretimine yönelik çok yoğun bir destek verecek Bakanlığımız” şeklinde konuştu.

“ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI’NIN İHALE TARİHİ 7 NİSAN’DA AÇIKLANACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun Mersin’e inanılmaz ilgileri olduğuna işaret eden Elvan, her ikisinin de her fırsatta Mersin’deki yatırımlarla ilgili kendisinden bilgi aldıklarını anlattı. Mersin’de devam eden yatırımlara ilişkin bilgiler de veren Elvan, “Size yeni bir müjde vermek istiyorum” diyerek, Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili son gelişmeyi aktardı. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasına karar verdiklerini anımsatan Elvan, şöyle devam etti:
“Bu çerçevede Yüksek Planlama Kurulu kararını aldık. Daha sonra Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü yönetimi, Çukurova Havalimanı’nın Bakanlığımız tarafından yapılması yönünde kararını aldı ve tüm hazırlıklarını tamamladı. 7 Nisan 2016 tarihinde Çukurova Havalimanı’nın ihale tarihi Kamu İhale Kurumu tarafından açıklanacak. Dolayısıyla muhtemelen Nisan ayı veya Mayıs ayının ilk haftasında, o tarihi göreceğiz hep birlikte, süreci fiili olarak başlatmış olacağız.”
Çukurova Havalimanı’nın Mersin ile bağlantısına yönelik yapılacak yolun kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Elvan, Çamtepe girişine yönelik kamulaştırma çalışmalarını ise Karayolları Genel Müdürlüğü’nün başlattığını söyledi.

“AKDENİZ SAHİL YOLU’NDA 6 TÜNEL AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”
Silifke ve Mut ilçeleri arasındaki bölünmüş yolun önemli bir kısmını içeren, Mut çevre yolu da dahil olmak üzere ihale sürecinin ve yasal prosedürlerin tamamlandığını belirten Elvan, önümüzdeki günlerde ilgili firmayla sözleşme imzalanacağını ifade etti. Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu’nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını, böylece 10 kilometrelik bölümün de açılmış olacağını, Aydıncık Gözce bölümündeki 2 tünel ile bir viyadüğü de bu yıl yetiştirmeye çalışacaklarını, toplam 6 tüneli bu yıl açmayı hedeflediklerini anlattı. Aydıncık geçişinde ise 8 tünel olacağını bildiren Elvan, bunların da yapım çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

“MERSİN-ADANA 8 ŞERİTLİ BÖLÜNMÜŞ YOLUNUN İLK ETABINA BAŞLIYORUZ”
Mersin’in en önemli sorunlarından biri olan kent içi trafiği rahatlatmak için seçim öncesinde Liman ve Hal Kavşakları ile Kazanlı’ya kadar olan bölümü Karayolları Genel Müdürlüğü ağına aldıklarını ve hızla ihale çalışmalarına başladıklarını anımsatan Elvan, “Bununla ilgili süreci tamamladık. Liman ve Hal Kavşağı’ndan Kazanlı’ya kadar olan yaklaşık 8 kilometrelik kesimde 8 şerit halinde yol yapım çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlıyoruz. Bununla ilgili firmayla sözleşme imzalandı. Herhangi bir problem söz konusu değil. Süratle başlayacak ve Mersin’in trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan bu 8 şeritli Mersin-Adana bölünmüş yolunun ilk etabını inşallah kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

“TÜRKİYE İSTİKRAR ADASI OLMAYA DEVAM EDİYOR”
“Bu millet için neyin sözünü vermişsek, bunları harfiyen yerine getiriyoruz” diyen Elvan, hükümetin 3 aylık eylem planı çerçevesinde 1 Kasım öncesinde verdikleri vaatlerin yüzde 100’ünü 21 Mart 2016 tarihi itibariyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Üç aylık süreçte yapılması gereken reformların ise şu an itibariyle yüzde 70’ini gerçekleştirmiş durumda olduklarına dikkat çeken Elvan, şunları söyledi: 
“Bizim hükümetimiz bir reform hükümetidir. Etrafımızda ateş çemberi olmasına rağmen, ciddi sıkıntılar yaşanmasına rağmen, teröre karşı ciddi bir mücadele içinde olmamıza rağmen Türkiye, büyümeye, güçlenmeye, kalkınmaya devam ediyor. Hızla ve kararlılıkla reformlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye, 2015 yılında yüzde 4 büyüdü. Çevremizdeki ülkelere, Avrupa’ya bakın, Rusya yüzde 4 küçüldü, Brezilya küçüldü. Avrupa’daki ülkelere bakın, büyüme neredeyse yüzde sıfır mertebesinde. Çok çok küçük bir büyüme söz konusu. İstihdama baktığınızda, bu ülkelerde işsizlikle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Ama Türkiye gerçekten istikrar adası olmaya devam ediyor. Bir taraftan reformları kararlılıkla gerçekleştiriyoruz. Vaatlerimizi yerine getirdik, reformlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Diğer taraftan da terörle mücadeleye devam ediyoruz ve ülkemizin istikrarı, geleceği açısından önem arz eden hangi husus varsa, milletimizin beklentisi neyse biz onları teker teker yerine getiriyoruz. Bizim için önemli olan milletimizin ne söylediği, milletimizin talebinin ne olduğu. Milli irade neyi istiyorsa biz de onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.”
Elvan ve Eroğlu, basın toplantısının ardından Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne (MGC) geçerek, MGC’nin yeni binasının açılışını gerçekleştirdiler.