32 yaşındaki Bergier, eşi ve iki çocuğunu Polonya'da bırakıp, yanına aldığı giysileri, yaşam malzemeleri ve 2 atı ile hac vazifesini yerine getirmek için Kudüs'e doğru yola çıktığını söyledi. Karaman’a iki gün önce gelen Kristian Bergier, atlarını bir at çiftliğinde dinlendirirken, bu sabah yeniden yola koyuldu. Yola çıkmadan önce atları hazırlayan Kristian Bergier, Sırasıyla Slovakya, Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden Türkiye’ye Edirne'den giriş yaptığını belirtti. Suriye veya Irak üzerinden Kudüs’e ulaşmak istediğini anlatan Bergier, “Bazı soruların cevabını aradığım için bu şekilde yola çıktım. Kudüs’e ulaştıktan sonra yine atlarımla Mekke ve Medine’ye de gitmek istiyorum. Eğer aradığım cevabı Kudüs’te bulursam geriye döneceğim, bulamazsam Mekke ve Medine’ye kadar gideceğim” dedi.

“KUDÜS’E ULAŞMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Duruma göre Suriye veya Irak’tan Kudüs’e gideceğini söyleyen Kristian Bergier, buradan patika yolları kullanarak önce Mersin’e, sonrada Hatay üzerinden Suriye’ye girip yoluma devam edeceğim. Bu güzergah olmaz ise Hakkari’den Irak’a geçeceğim” diye konuştu.

Geçeceği iki ülkede iç savaş olduğunu bildiğini de belirten Bergier, ”Bu ülkelerin tehlikeli olduğunu biliyorum. Ben inanıyorum ki bu yolda başarılı olacağım. Kudüs’e ulaşmak için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.

Türk insanının konuk severliğine hayran kaldığını da anlatan Bergier, “Türkiye’nin bu maneviyatı ve tarihi yerlerini çok sevdim. Türkiye bana büyük bir deneyim sağladı. Zaman zaman yollarda sıkıntı çeksem de, polis ve jandarma durdursa da ben yoluma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

"EŞİM VE ÇOCUKLARIMI ÇOK ÖZLÜYORUM”

Yaklaşık 9 aydır eşi ve çocuklarından ayrı olduğunu ifade eden Kristian Bergier, "Eşim ve çocuklarımdan ayrılmak çok zordu. Şu an onları çok özlüyorum. Bu yolculukta benim en büyük destekçim eşimdir. Bu yolculuk eşimin sayesinde oluyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Polonyalı Bergier’i Karaman’da tanıştığını ifade eden Vedat Koraş, "Böyle bir insanla tanıştığım için çok memnun oldum. Kalbi çok temiz bir insan. Kudüs’e umarım sağ salim varır” dedi.