Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete Birlik Başkanı Gürsel Sayan ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Ziyarette, Birlik Başkanı Gürsel Sayan Birliğin kuruluş ve hedefleri ile ilgili olarak Vali Koca’ya bilgiler verirken, arılığın geliştirilmesine yönelik hazırladıkları projelerden ve yapılması düşünülen çalışmalardan örnekler verdi.
Balın tekniğine uygun olarak üretilmesi ve daha kaliteli bal üretilmesi amacıyla organik ilaç kullanımının desteklenmesi konusunda düşüncelerini aktaran Başkan Sayan, arıcılık sektöründen gerçekleştirmeyi düşündükleri güneş enerjisinden paneller vasıtası ile elektrik enerjisi üreterek, bu sayede elde edilen ürünlerin kalitesinin arttırılarak, satış ve pazarlamada kolaylık sağlanması ve insanlar için yeni alternatif iş sahaları oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Sayan, bu projelerle arıcılık sektöründe yeni bir sinerji oluşturarak arıcılık faaliyetlerinin daha cazip hale getirilmesini ve ilimizde arıcılığa yönelimin artacağı geniş bir etki alanı oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Vali Murat Koca, arıcılık faaliyetlerinde sağlıklı ve daha kaliteli ürünlerin elde edilmesine yönelik yapılan çalışmaları desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirterek, bu tür çalışmaların insanlarımıza kaliteli ve sağlıklı ürünler ulaştırılmasının yanı sıra yeni iş alanlarının oluşturulmasına ve istihdama da olumlu katkı sağlayacağına olan inancını belirtti.