Türker-Emel YAYLALI çifti, 1 buçuk yaşındayken lösemi teşhisi  (kan Kanseri) konulan,  yaklaşık 4 yıl süren tedavilerinin ardından sağlığına kavuşan kızlarının doğum gününü daha mutlu ve hakkını vererek kutluyor.
Genel Sekreter Vekili Hüseyin KARASULEYMANLIOĞLU, 02.08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasına denk gelen 8. Doğum gününde küçük Fatma Gül ‘ü ve ailesini yalnız bırakmadı. Genel Sekreter Vekili Hüseyin KARASULEYMANLIOĞLU ailesinden hikâyesini dinlediği Fatma Gül’ü oldukça sağlıklı gördüğünü belirterek “Çok mutlu, pozitif bir çocuk. Hastalığını yenmesinde bu yönü mutlaka etkili olmuştur.  Bundan sonraki yaşamında daima sağlıklı olmasını diliyorum. Ailesinin hastalığın teşhisinde ve hastalıkla mücadele safhalarında çok zor günler geçirdiklerini tahmin ediyorum. İnşallah bundan sonra böyle zor günler geçirmesinler.“ şeklinde konuştu.
Türker YAYLALI da bu mutlu günlerinde Kamu Hastaneleri Birliği Karaman Genel Sekreterliği yetkililerinin yanlarında olmasından dolayı duydukları memnuniyeti belirtti. Kızlarının 6 ayda bir kontrollerinin devam ettiğini dile getirerek çok zor günler geçirdiklerini ama hiç umutlarını kaybetmediklerini anlattı.
“Kızımızın teşhisi konulduğunda belki ilik nakli olur düşüncesiyle Fatma Gül ‘e kardeş yapmaya karar verdik. Bir oğlumuz oldu ama ilik nakli olmasına gerek kalmadan hastalığı atlattık.” dedi.