Yoğun bir tempoyla yol yapım çalışmalarını sürdüren Karaman Belediyesi, Yenişehir ve Sümer Mahallesi’nde 21 sokak, Tekel Suma Fabrikasına çıkan Sabri Ülgen Caddesi ve bahçe yollarında asfalt çalışması gerçekleştirdi.

Karaman’ın devlet ve belediye yatırımlarıyla adeta bir şantiye haline geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, altyapısı tamamlanan yerlerde sıcak asfalt çalışmasının, altyapısı henüz bitmemiş olan bölgelerde de sathi kaplama yapıldığını söyledi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Yenişehir ve Sümer Mahallesi’nde yürüttüğü asfalt çalışmasını değerlendiren Başkan Çalışkan: “Kenar mahallelerimizin sorunları yıllardır ötelenmiş ve kalıcı çözümler üretilmemiş. Göreve geldiğimizde çözüm odaklı hizmet sözü vermiş ve Karaman’da kalkınmanın, gelişmenin kenar mahallelerle birlikte hız kazanacağını ifade etmiştik. Başta kanalizasyon olmak üzere altyapısı tamamlanmamış yerlerde bu sorunu gideriyor ve üst yapı çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz dört bir koldan çalışmalarını sürdürüyor. Kenar mahallelere giden hizmetin yanında vatandaşlarımızın yazın sıkça kullandığı bahçe yollarına da asfalt seriyoruz. Şu anda ekiplerimiz Yenişehir ve Sümer Mahallesi’nde yoğun bir tempoyla asfalt çalışmalarını tamamlamak üzere. Yaptığımız programlamaya göre sezon boyunca asfalt ve kaldırım çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.