İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Asım SULTANOĞLU Gevher Hatun Koleji’nin ANÖZDER’in Konya’da düzenlemiş olduğu Akıl oyunları yarışmasında bölge 1.si olan akıl oyunları takımını, Akdeniz Bölgesi UMATYA matematik olimpiyatlarında şampiyon olan öğrencilerini ve Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü İmam Hatip Ortaokulunun Akıl Oyunlarında Karaman 1.si  olan takımını makamında kabul etti.  Sultanoğlu yaptığı açıklamada “Gevher hatun koleji başarıları ile ilimizi bilimsel ve sosyal faliyetlerde hakkı ile temsil etmiştir. Okulumuz akıl oyunları ve olimpiyat çalışmaları ile  eğitime yeni bir bakış açısı ve ufuk kazandırmıştır. Her zaman okul müdürlerimle sık sık paylaştığım çocukların oyun oynayacak zamanlarının olması çok öenmli.   Öğrencilerin matematiği sevmeleri için caba gösteren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. “dedi.
Karaman İmam Hatip Ortaokulunda  düzenlenen yarışmada 182 öğrenci arasından 9 farklı kategoride yarışan Gevher Hatun Koleji öğrencileri, 6 madalya alarak büyük bir başarı elde etti. Yapılan müsabakalar sonucu 2 altın ve 4 gümüş madalya kazanan Gevher Hatun Koleji Okul puanında Karaman şampiyonu oldu.
Öğrencilerimiz ANÖZDER’in yapmış olduğu Ulusal 3. Akıl Oyunları yarışmasına Gevher Hatun Koleji olarak damga vurduk. 15 öğrencimiz madalya oldılar. 10 Altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya alan öğrencilerimiz Okul olarak bölge şampiyonu oldular.
Özel Gevher Hatun Koleji Akdeniz bölgesinde yapılan matematik olimpiyatlarında  1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak büyük bir başarının daha altına imzasını attı. Gevher Hatun Koleji; 3 Mayıs Cumartesi günü, 480 öğrencinin katılımıyla Alanya’da yapılan UMATYA (Ufuk Matematik Yarışmasında)  dan  3 madalya kazanarak Karamanın gururu oldu. UMATYA sonuçlarına göre Gevher Hatun Koleji öğrencilerinden Didar Yılmaz gümüş, Ece Bengisu Gülcan bronz ve Mustafa Talha Arıkan bronz madalya almaya hak kazandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Ali Celal ÖZTAN “Hiçbir başarı rastgele olmaz, başarının altında ciddiyet vardır, çalışma vardır, gayret vardır, azim vardır. Okul olarak Akıl oyunları ve Zeka oyunlarına önem veriyoruz. Öğrencilerimizin matematiği sevmeleri için yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Bilek veya kas gücünün değil, pozitif aklın, mantığın ve doğru stratejilerin söz sahibi olduğu bu asırda, bizlere emanet çocuklarımızın bu gibi etkinliklerde görev almalarını istiyoruz. Okulumuzda akıl oyunları sınıfı ve kulübü bu amaca yönelik çalışmalara devam etmektedir. İnternet dünyasındaki sözde sosyal ortamlara aldanıp asosyallaşen neslin yerine, aklını ve mantığını çalıştıran, gerçek manada iletişime açık, takım ruhunu taşıyan ve sürekli kazanımlarını geliştiren bireyler hedefliyoruz. Bu türlü organizasyonlar öğrencilerimizin ufuklarını geliştirirken, gelecek hayatlarında yapacakları çalışmalara ışık tutmaktadır. Gevher Hatun koleji sadece matematikte önde değil her alanda en öndedir. Özel okulculukta yapılması gerekenlerin sonucunu aldığımız için çok mutluyuz. Zaferlerle dolu bir okulda hep sahnenin arkasında kalan ve başarıyı kendinden bilmeyen, fakat fedakarca çalışmayı da ihmal etmeyen eğitim neferi öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimize de başarılarının devamını diliyorum.  Bu başarıyı Karaman halkına hediye ediyoruz.” dedi.