Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yeni kurulan üniversitelerin birer tabela üniversitesi olmadıklarının en büyük kanıtıdır.” dedi. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman Valisi Murat Koca ile il ve üniversite protokolü de hazır bulundu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversiteyi tanıtan slayt eşliğinde Bakan Yılmaz’ı bilgilendirdi. Gökmen sunumunda KMÜ’nün özellikle Türk dili ve gıda alanında diğer üniversitelerden önüne çıktığını söyleyerek, ”Ders programlarımızı hazırlarken sanayici, iş adamları ve bürokratlardan destek alıyoruz. Bu da ülkemiz için bir ilktir.” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı Türkiye’nin en girişimci üniversiteleri sıralamasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin 43. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attığını belirtti. 

Gökmen; üniversiteler gelişemezse şehirlerin de gelişemeyeceğini vurgulayarak “Biz KOP’a (Konya Ovası Projesi) aktarılan kaynaklardan üniversitelere de tahsis edilmesini istiyoruz. Üniversitemiz oldukça gelişmiş olmasına rağmen Karaman kentinin yeterli cazibeye sahip olmamasından ötürü, üniversitemizin tercih edilirliği azalmaktadır.” dedi. Yeterli ödenek sağlanması halinde yaptırılacak lojmanın üniversitenin ve kentin tercih edilirliğini artıracağını da sözlerine ekledi. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz üniversitenin gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: “2007 yılında yeni üniversiteler kurulurken bu üniversitelerin tabela üniversitesi olmaktan öteye geçemeyeceğini söyleyenler vardı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bu savın doğru olmadığının en büyük kanıtıdır.”


Bakan Yılmaz’dan Ek Ödenek Müjdesi

Bakan Yılmaz, KMÜ’nün 2 milyon TL’lik ek ödenek talebinin onaylandığının da müjdesini verdi. Dünyada ekonomik kriz yaşandığını ve birçok ülkenin üniversite ödeneklerini kesmesine rağmen hükümet olarak böyle bir uygulama yapmadıklarını belirterek ”Bunun meyvelerini önümüzdeki dönemlerde alacağımıza inanıyoruz.” dedi. 

Üniversiteye sağlanan ek ödenekle birlikte fiziki yatırımların en kısa sürede tamamlanacağına inandığını söyleyen Bakan Yılmaz, “Fiziki gelişmenin dışında üniversitenin ruhu önemli. Yeni nesil üniversitelerde kurucu rektörler olarak sizin oluşturacağınız kültür, sonraki nesillere aktarılacaktır.” şeklinde konuştu. 

Yılmaz, günümüzde üniversitelerin artık modern üniversite tanımından ziyade, girişimci üniversite kimliği edinmesinin daha önemli olduğunu vurguladı. Tüm kesimlerle işbirliği yapan, içine kapalı değil, çevresiyle açık ilişkiler kuran üniversitelerin öne geçtiğini belirtti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz üniversitelerin şehirden kopmadan birlikte var olması gerektiğini belirterek, “Vatandaşımız hiçbir engele takılmadan elini kollunu sallayarak üniversitelere, bu benim üniversitem, diyerek girebilmeli. Üniversiteler yüksek duvarların ardında olmamalı.” ifadelerini kullandı. Yılmaz, vatandaşların üniversitenin olanaklarından faydalanması gerektiğini vurgulayarak, araştırma laboratuarından spor sahalarına kadar üniversitenin sosyal bilimsel tüm alanlarının kullanılabilmesini önerdi.

Ziyaret, Kalkınma Bakan’ı Cevdet Yılmaz’a Prof. Dr. Sabri Gökmen’in KMÜ’lü öğrenciler tarafından dokunan kök boya imalatlı halının takdim edilmesiyle son buldu.