Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 739. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında, Makedonya'dan, Bosna Hersek'e, Arnavutluk'tan Kosova'ya birçok Balkan ülkesinden Karaman’a gelen heyet, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı ziyaret etti. Belediye Meclis Salonu’nda konuklarını ağırlayan Başkan Çalışkan: “Sizler bizim misafirlerimiz değil, buraların sahibisiniz” dedi.
           
İstanbul Karamanlılar Derneği’nin organizasyonunda göç ettikleri öz yurdu olan topraklara geldiklerini ifade eden Güneşli Balkan Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Sırmalı, Karaman’da kardeşleriyle bir araya gelmenin ve buradaki manevi havayı teneffüs etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Konuklarına Karaman’ın sosyo-ekonomik yapısı ve belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Çalışkan: “Sizleri sevgi ve hoşgörünün diyarı, Hz. Yunus Emre'nin ilahi aşka yürüdüğü, Hz. Mevlana'nın annesini emanet ettiği bu topraklarda Karaman’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Şunu belirtmeliyim ki Karaman dünya üzerinde nüfusu milyonlara ulaşan bambaşka bir şehirdir. Kafkasya'ya Balkanlara gittiğimizde orada kökleri Karaman'a kadar uzanan birçok kardeşimizi görebiliyoruz. Sizler bizim soydaşımız olduğunuz gibi aynı zamanda kardeşimizsiniz" dedi.
 
Ziyaret sonrasında konuklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a çeşitli hediyeler ve plaketler takdim etti. Başkan Çalışkan da misafirlere Karaman Belediyesi adına çeşitli hediyeler verdi.