Çeşitli nedenlerle aileleri tarafından dışlanan, kimsesi olmadığı için kalacak yer bulamayan vatandaşlar barınma eviyle yeniden sıcak bir yuvaya kavuşuyor. Günde 3 öğün sıcak yemeğin de verildiği merkezde ayrıca banyo ve çamaşır yıkama imkânı da sunuluyor. 
Barınma evinin; sokakta yaşayan ve kalacak yer sorunu bulunan vatandaşlara hizmet ettiğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Bazı nedenlerle sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarından birisi de barınma sorunudur. Bizler de Karaman Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada kalan vatandaşlarımız,geceleri konaklama imkânından yararlanıyor. Barınma evimizdeher gün 3 öğün yemek yeme imkânının yanı sıra, televizyon, kitap, gazete gibi yayınlar bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın ayrıca banyo ve çamaşır yıkama gibi ihtiyaçları da karşılanıyor” dedi.
Barınma Evi’nde kalarak bu imkânlardan faydalanan vatandaşlar belediyenin bu imkânından son derece memnun olduklarını ve bu hizmetten dolayı belediyeye çok teşekkür ettiklerini belirttiler.