Okul idarecilerini, antrenör ve sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Başarıyı yakalamak için önce hayal ediniz. Hayallerinizi gerçekleştirmek içinde bıkmadan, usanmadan çalışın. Çünkü hayallerinizi gerçekleştirmemeniz için hiçbir nedeniz yok. Yaptığınız işe saygı duyarsanız ve disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ederseniz elde etmiş olduğunuz başarıların devamlılığı olacaktır” diye konuştu.

Ülkemizde on yedi milyon öğrenci olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Asım Sultanoğlu, öğrencilerin yeteneklerine göre sosyal faaliyetlere yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.  Sultanoğlu, “Sizlerin uluslararası müsabakalarda elde edeceğiniz dereceler ve o dereceler sonrasında bayrağımızı göndere çekmeniz hem sizi, hem ailenizi hem de size inanıp güvenen insanları mutlu edecektir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Final müsabakalarına adını yazdıran ve bize bu gururu yaşatan sporcularımıza ve antrenörlerimize şampiyona öncesi başarılar diliyorum, yolunuz ve bahtınız açık olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Karaman Spor Lisesi öğrencileri okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen gençler judo il birinciliği müsabakaları sonucunda kendi kategorilerinde dereceye giren sporcular 7-8 Ocak 2017 tarihleri arasında Osmaniye’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarına katılma hakkı elde etmişti. Milli takım judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe eşliğinde çalışmalarına aralıksız devam eden öğrenciler 22 ilden yaklaşık 280 sporcunun katıldığı gençler judo grup müsabakalarında boy göstererek büyük bir başarıya daha imza attılar.

Osmaniye Merkez Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve çekişmeli maçlara sahne olan müsabakalar sonunda Karaman Spor Lisesi öğrencileri 40 kiloda Esin Türkben 1'nci,  48 kiloda Ezgi Karademir 3'üncü, 52 kiloda Eda Karademir 1'inci, 50 kiloda Samet Serçeli 1'inci, 55 kiloda Mehmet Serçeli 3'üncü, 70 kiloda Beyza Nur Arı 3'üncü olarak bir üst tur olan finallerde Karaman’ı temsil etme hakkı elde ettiler.