Karaman Kamu Hastaneler Birliği, ilde görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile buluştu. Geçen yıl kasım ayında kurulan birliğin çalışmaları ile ilgili sunumun yapıldığı programa Karaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Nuriye Ulu, Idari ve Mali Hizmetler Başkanı Mehmet Yavuz, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Kerim Şerbetçi, Ermenek Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Erhan Şahin ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Uğur Demirel ile idari personel katıldı. 

Karaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri '' Çok değerli sağlık idarecilerimiz ve çok değerli basın mensubu arkadaşlarım, hepinize bir yılımızı tamamladığımız bu hizmet yolculuğumuzda bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Kendimizce değerli gördüğümüz tüm değerli dostlarımızla hepberaber birkez daha misafir ederek sohbet etmek istedik. Geldiğiniz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum, bizler vermiş olduğumuz sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi, hem çalışanlarımızın hemde hastalarımızın memnun olabilecekleri bir ortam sunabilmek için var gücümüzle çalışan sağlık personelleriyiz. İlimizde sağlığın güleryüzlü olacağımıza dair sözümüzü unutmadık, görevlerimizin sorumluluklarımızın farkındayız. Bu anlayışla çıktığımız bu yolda, yakın zamanda faaliyete geçecek olan hastanemizde ve yeni açılacak klinikler,cihazlar,malzemelerle Karaman ilini sağlık merkezine dönüştürme hedefimiz var. Biraz öncede bahsettiğimiz gibi hep birlikte dolu dolu bir yıl geçirdik ve herzaman bunu sizlerle paylaşmaya gayret ettik. Bir yılın nasıl geçtiğini ilimzde sağlık anlayışının ne derece değiştiğini ve sağlıkta hizmet kalitesini en üst seviyeye taşımak için, neler yaptığımızı sizlerlede slayt gösterisi eşliğinde paylaşmak istedik. Yine arkadaşımızın söylediği gibi Turkuaz sağlık dergimizin ikinci sayısı çıktı. İnşallah beğeneceğinizi umuyorum. Fikir ve önerilerinize herzaman açık olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum,''dedi.

Ulu, ‘Büyük değişimler küçük adımlarla başlar’ sloganı ile birliğin ilk yılında güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Ulu, gerek tanışma toplantıları ve ziyaretlerle gerek yaptıkları anketlerle bir yol haritası çizdiklerini belirterek hasta ve çalışan memnuniyeti noktasında önemli mesafeler aldıklarını söyledi. 

Türkiye’de ilk merkez depoyu Karaman’ın kurduğunu, 60 milyon lira harcanan 55 bin metrekarelik hastanelerine 2014 yılı başında geçeceklerini dile getiren Ulu, sosyal kültürel faaliyetler çalışanlarının eğitimi ile de son bir yılı en verimli şekilde kullandıklarını söyledi. Ulu, evde sağlık hizmetleri ile 300 kişiye ulaştıklarını, tasarruf tedbirleri sayesinde önemli bir rakamı ödemediklerini ve 1 milyon liralık kaynakla da farklı bir çalışma yaptıklarını ifade ederek atılan küçük adımların semeresini aldıklarını dile getirdi. 
Konuşmanın ardından slayt gösterisi yapıldı. Katılanlara Turkuaz Sağlık dergisinin 2.sayısı hediye edildi.