Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) tarafından ’18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’ düzenlendi. 

Programa, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Karaman Muharip Gaziler Derneği’nden gaziler, şehit aileleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Başka Bir Vatanımız Yok, Vatanımıza Sahip Çıkalım”

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde şehitleri anmak için düzenlenen söyleşi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Karaman Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Baş, böylesi güzel bir programda öğrencilerle bir araya gelmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Vatan, üzerinde bağımsız bir şekilde yaşadığımız, milletimiz ve ailelerimizle hatıralarımızı oluşturduğumuz, kültürümüz, devletimiz ve tarihimizin ortak değeridir. Aynı zamanda bizim kültürümüzde namusumuzun bir parçasıdır. Basit bir toprak parçası değildir. Vatan toprağı, kazanıldığı şartlar itibariyle diğer topraklardan ayrılır. Vatan uğruna savaşılır, hatta ölünür. Başka bir vatanımız yok. Vatanımıza sahip çıkalım.” dedi. 

“Evlatlarımıza Öncelikle Bu Vatanın Nasıl Kazanıldığını Öğretmeliyiz”

Gazi Behiç Baş’ın ardından kürsüye gelen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin ise bugünün bir bütün olma günü olduğunu vurgulayarak, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’nı düzenleyerek sevdamızı ve duygularımızı yansıtmayı amaçladık. Sıradanlık değil, farkındalık yaratmak için buradayız. Okul sıralarında öğrencilerimize her şeyi veririz fakat vatan sevgisini öğretemeyiz. Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez anlayışı ile öncelikli olarak bu vatanın nasıl kazanıldığını evlatlarımıza öğretmemiz gerekiyor. Biz, millet olarak bir ölür bin diriliriz. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından BESYO öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Mehmet toprak oldu’ isimli oratoryo sergilendi. Şiir ve müzik dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen oratoryo, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. 

Oratoryonun ardından öğrencilerle bir araya gelen Gazilerimiz Ali Özcan, Behiç Baş, İsmet Turgut, Mevlüt Işık, Mustafa Altay, Mustafa Kol, Osman Tok, Ömer Erkan, Sedat Kürekçi ve Rıza Baysal kendilerini tanıtarak Kıbrıs Barış Harekâtından akıllarında kalan anılarını paylaştılar. 

Programda şehit yakınları da söz alarak yaşadıkları hüzün dolu günleri anlattılar. Program, gazilerimize ve şehit ailelerine teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.