Başkan Çalışkan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajı şöyle: “Hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde en önemli katkıyı sağlamaktadırlar.  Dünya kadınlar gününü kutlarken bu özel günün tüm kadınların toplumda hak ettiği yere gelmesini temenni ediyorum.

Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı kadınlarımız giderek daha yoğun bir biçimde şiddet olaylarına maruz kalmakta. Kadını eğitim hizmetlerinden mahrum bırakan, toplumsal ve siyasal hayattan dışlayan, ona değer ve saygı göstermeyen bir toplumun geleceğinin karanlık olduğu ortadadır. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar değer ve fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak da o oranda güçleneceğimiz inancındayım.

Kadına yönelik şiddetin olmadığı, Kadınlarımızın hayatın her alanında katılımlarının yükseldiği, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği gibi önemli sorunlarının tamamıyla çözüldüğü, mutlu aile ve mutlu toplum dileğiyle başta şehrimizin kadınları olmak üzere tüm kadınlarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."dedi.