Yaklaşık bir yıl önce 2, 3, 4 ve 5 nolu dolmuş hatları birleşme kararı almışlardı. Ulaşım Master Planının hayata geçirilmesi için bütün hatlar dönüşümlü olarak çalışıyorlardı. Ancak Karaman Devlet Hastanesinin yeni binasına taşınmasıyla birlikte o hat üzerinde çalışan 4 ve 5 nolu dolmuş hatları bir süre daha birlikte çalışarak ayrılma kararı aldılar. Bu karardan ise en çok yolcular etkilendi. 2 ve 3 nolu dolmuş hatları ile eski doğumevi hastanesine kadar gelen yolcular dolmuşların hastaneye uğramamasıyla şok yaşadılar. Özellikle yaşlı ve engelliler hastaneye gidemez duruma geldiler. Bununla birlikte Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan 2 ve 3 nolu dolmuş hatlarının hastaneye gidememesi nedeniyle yaşanan mağduriyeti gidermek için duruma el attı. Karaman Belediyesi tarafından alınan kararla 2 ve 3 nolu dolmuşların hastaneye gitmesine karar verildi.

VATANDAŞ KARARDAN MEMNUN

Karaman Belediyesi tarafından alınan karara ise en çok vatandaş sevindi. Hastaneye gelen yolcular eski doğum evi hastanesinin orada indiklerini ve mağdur olduklarını dile getirerek ''Karaman Belediyesi teşekkür ederiz. Benim evim Atatürk mahallesinde. Yaşlı bir kadınım ben. 2 Nolu Yunus Kent Dolmuşuna biniyorum. Hastaneye kadar getiremiyorlarmış. Oradan buraya yürümesi bizim için ölüm gibi. Başkanımız sağ olsun. Dolmuşlar şimdi hastanenin önüne kadar getiriyor. Hastanenin önünden de evimizin önüne kadar gidiyoruz. Allah hepsinden razı olsun'' dedi.

Bir diğer yolcuda Cumhuriyet Mahallesinde oturduğunu dile getirerek ''Daha önce 3 nolu dolmuşa biniyorduk doğumevi hastanesinin oraya kadar geliyorduk. Diğer dolmuşta bizi para almadan getiriyordu. Şimdi ayrılmışlar galiba. 2 gün önce acile geldik ve orada indik, buraya kadar yürüdük. Hasta bir insan için bu yol bitmiyor. Bugün kontrole geldim. 3 Nolu Cumhuriyet dolmuşu bizi hastanenin önüne kadar getirdi. Aslında olması gereken de bu. Başkanımız sağ olsun böyle bir karar almış. Mağduriyet yaşamıştık. Şimdi memnunuz. Allah razı olsun. Buraya gelen herkesin duasını alıyor. Allah başımızdan eksik etmesin'' dedi.

Dolmuşların tekrar birleşip birleşmeyeceği ise merak konusu oldu.

Necati ERMİŞ