6 Şubat 1967 yılında kurulan BAŞYAYLA Belediyesi’nin 50. Kuruluş Yıldönümü Başyayla Ahmet KELEŞOĞLU Kültür Merkezinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama Programına ilişkin Başyayla Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ‘’Başköy isminin BAŞ terimi, Kirazlıyayla isminin YAYLA terimi alınarak BAŞYAYLA adı ile 16 Şubat 1967 yılında BAŞYAYLA Belediyemizin 50. Kuruluş Yıldönümü 16 Şubat 2017 Perşembe günü Başyayla Ahmet KELEŞOĞLU Kültür Merkezinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama Programına; Başyayla Kaymakamımız Sayın Fatih KAŞIKCI, Karaman Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul ÇALIŞKAN, Önceki Belediye Başkanlarımız, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Daire Amirleri, Siyasi Parti İl ve İlçe Yöneticileri, Muhtarlarımız ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Şerafettin BULGURCU, günün anısına yaptığı konuşmasında; “ Belediyemiz 16 Şubat 1967 Yılında kurulmuş olup bugün 50. Yılımızı kutlarken teşriflerinizden dolayı çok gurur duydum. Bu vesileyle bu anlamlı günde birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimizden dolayı hepinize hoş geldiniz diyorum, saygılarımı sunuyorum. İlçemiz 1967 yılında bir köy iken, Başköy ile Kirazlıyayla köylerinin birleşmesinden dolayı Belediye olmuştur. Burayı Belediye yapan o kıymetli Muhtarlarımıza ve Başyaylalı büyüklerime minnettarım.  Rahmetli olanlara, Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Birçok hizmetleri yapan Belediye Başkanlarımıza ve ne zaman ne yapacağını bilen Halkıma minnettarım.

Başyayla'mızda 50 Yıllık beklentilerimiz yerine geldiyse asırlık sorunlar çözüldüyse bunda; Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, 62. Hükümet Başbakanı Konya Milletvekili Prof. Dr. Sayın Ahmet DAVUTOĞLU'na, Bizden hep büyük projeler isteyen, ilçemizi ve ülkemizi şantiye alanına çeviren Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi ELVAN'a, Başyaylamıza, Karamanımıza ve Tüm Ülkemize büyük hizmetler yapacağına inandığımız; Karaman Milletvekilimiz TBMM Tarım Orman Ve Su İşleri Komisyonu Başkanı Sayın Recep KONUK'a, ve Karaman Milletvekilimiz Sayın Dr. Recep ŞEKER'e, Karaman önceki Milletvekilimiz Sayın Mevlüt AKGÜN'e, Karaman Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul ÇALIŞKAN’a, emeği geçen bürokratlarımıza, Ak Parti İl Başkanı ve Ak Parti yönetimine, teşkilât mensubu arkadaşlarıma, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri arkadaşlarıma, her zaman ne yapacağını çok iyi bilen birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden, bu hizmetlerin ana kaynağı Başyayla Halkıma minnettarım. Ayrıca Belediye personellerime ve tüm ekibime özverili çalışmaları için teşekkür eder ve performansından dolayı tebrik ederim.       

Başyayla'mıza daha nice hizmetlerin gelmesi için, halkımızın birlik ve bütünlüğünün bozulmamasını,  sayın büyüklerimizin her zaman yolunun açık olmasını Cenab-ı Allah’ tan (CC)  niyaz ederim. Başyayla Halkımdan “Evet” için Türkiye rekoru bekliyorum ve tüm Halkıma güveniyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

Kutlama Programında; önceki Belediye Başkanlarımız, Sayın Cemal BULUT, Sayın Kemal ATEŞ ile Başyayla Kaymakamımız Sayın Fatih KAŞIKCI ve Karaman Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul ÇALIŞKAN tarafından Belediye oluşumuzun 50. Yılı anısına, duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere konuşmalar yapıldı.  Belediye Personellerine azimli ve özverili çalışmalarından dolayı, Belediye Başkanımız Sayın Şerafettin BULGURCU tarafından Başarı Belgesi takdim edildi. Program da, Belediyemiz Yazı İşleri Müdürü Emin ÇETİNER tarafından hazırlanan DÜNDEN BU GÜNE BAŞYAYLA temalı slâyt gösterisi sunumu yapıldı. Programımıza teşrif eden tüm misafirlerimize Başyayla Ahmet KELEŞOĞLU Kültür merkezimizin 2.katında ikramlar yapılarak kutlama programı sona erdi. Karaman Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul ÇALIŞKAN programdan sonra Belediyemizi ziyaret etti.’’ denildi.