Konuyla ilgili açıklama yapan Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Baran Yavuz Yüreli; “Entegre mücadele, Entegre Zararlı Kontrolü veya Entegre Zararlı Yönetimi olarak ifade edilmekte ve kısaca zararlıların idare ve yönetim sistemi olarak tanımlanmaktadır. Bu tanım çerçevesinde, zararlı türlerin popülasyon değişimlerinde rol oynayan tüm faktörlerin, çevresiyle birlikte düşünülerek, zararlı popülasyonlarını ekonomik zarar düzeylerinin altında tutulabilmesi için bütün tekniklerin ve metotların birbiri ile uyum içerisinde kullanımı konusunda girişilen çabaların tümü olarak ele alınmasıdır. 
Bu bağlamda İlimiz Başyayla ilçesinde İlçe müdürlüğü personeli ile birlikte ilçeye bağlı Büyük Karapınar köyüne gidilerek köy kahvesinde toplanan otuzyedi üreticiye Elma ve Kiraz Entegre Mücadele ve İyi Tarım Uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Köy kahvesinde toplanan üreticilere İyi Tarım Uygulamaları, Entegre Mücadelenin tanımı, hedefleri, kimyasal ilaçların zararları, Entegre Mücadelenin yararları hakkında üreticilere anlatıldı.
Entegre Mücadele ile; Bitkisel üretimin arttırılması kaliteli ve pestisit kalıntısı bulunmayan ürün elde edilmesi, bitkisel üretime zarar veren zararlılara doğal düşmanların korunması ve teşvik edilmesi, tarla, bahçe veya bağların düzenli olarak kontrol edilmesi, çiftçilerin kendi tarlası, bahçesi veya bağının uzmanı haline getirilmesi hedeflenmektedir.” dedi.