Sokak Sağlaştırma projesi kapsamında Tapucak’ta yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bölgede yer alan evlerin bina cepheleri ve avlu duvarlarında gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla birlikte sokaklarda ele alınarak tarihi dokusuna uygun hale getiriliyor.
Tapucak Mahallesi’nde tarihi bir konak olan Tartan Evi’nin batı kısmına bakan sokakta çalışmalar tamamlandı. Binaların pencere ve kapı çerçeveleri, çatı kiremitleri, duvarları boyandı, sokak aydınlatmaları tamamen yenilenirken zemin, taş ustaları tarafından ak taş ile kaplandı. Ekipler şimdi ise aynı işlemi doğuya bakan sokakta gerçekleştirecek. Burada da binalar, bahçe duvarları ve sokak mazideki günlerine benzetilecek. 

Konuyla ilgi bilgi veren Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu; Tapucak Mahallesi’nin kentin tarihi dokusunun yaşadığı, nefes aldığı ender alanlardan biri olduğunu söyledi. Bu mahallede koruma amaçlı bir imar planı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Uğurlu: “Tapucak Mahallesi’ndeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Mahallenin batı yakasındaki çalışmalarımızı tamamladık. Sokakları 100 sene önceki durumuna getirmek istiyoruz. Aydınlatmalarıyla, evlerin duvarlarıyla bir yenileştirme yapıyoruz. Çalışmalar yapılırken kesinlikle eski zamanki durumlarına uyuyoruz. Eski malzemeleri aynen kullanıyoruz. Görünüşlerini aynen muhafaza ediyor, eskiyi canlandırmaya gayret ediyoruz” dedi.

Tapucak Mahallesinde yaşayan mahalle sakinleri, belediyenin çalışmalarından son derece memnun olduklarını ve özellikle ileri yaştaki vatandaşlar; bu çalışma sonucunda, sokakların eski tarihi günlerine geri dönmesinden dolayı çocukluklarını hatırladıklarını, hatıralarının canlandığını ve çok mutlu olduklarını ifade ettiler