Karaman Belediyesi tarafından sokakta kalan kimsesizlerin ve kalacak yeri olmayan vatandaşların yararlanabilmesi için Barınma Evi açıyor.
Kimsesizlerin, gariplerin, yolda kalmışların faydalanabileceği Barınma Evi Kemal Kaynaş Caddesi Çarşı Polis Karakolu karşısındaki eski Karamanspor Lokali’nin bulunduğu binanın üst katında açılıyor. Şimdilik 20 yataklı olacak olan barınma evi kısa bir süre sonra açılacak.

İmaret Aş Evi Taşınıyor

Karaman Belediyesi’nin 2013 yılı içerisinde, kimsesiz, kalacak yeri olmayan ihtiyaçlı vatandaşların yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmete açtığı İMARET Aş Evi ise, hizmete açılacak olan Barınma Evi ile aynı binada hizmet verecek. Böylece, kalacak yeri olmayan, özellikle zorlu kış şartlarında zor durumda kalan ihtiyaç sahibi vatandaşlar hizmete açılan bu binada hem yatak ihtiyaçlarını hem de yemek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

“Biz insanımız için aralıksız çalışmaya devam edeceğiz”

Hizmete açılacak olan Barınma Evi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu şunları kaydetti “ Belediye olarak geçtiğimiz sene hizmete açtığımız Aş Evi’mizle kimsesiz, yoksul, ihtiyaçlı vatandaşlarımızın günlük yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve bu hizmetimiz son derece güzel bir şekilde devam ediyor. Kimsesiz, kalacak yeri olmayan, yersiz yurtsuz vatandaşlarımız içinde bir Barınma Evi’ni hizmete açıyoruz. Aynı zamanda İmaret Aş Evi’ni de aynı binaya taşıyoruz. Böylelikle bahsettiğimiz ihtiyaçlı vatandaşlarımız hem burada yatabilecek, hemde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. “Biz insanımız için aralıksız çalışmaya devam edeceğiz” dedi.