Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile tüm ilçe ve belde belediye başkanları Karaman Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu ve Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KASİAD) birlikte düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi.
Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız ile Karaman Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin’in de bulunduğu programda kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Tanju Yıldırım, inşaatı devam eden yeni okul binaları ile ilgili bilgi vererek 2013 yılının Ramazan Bayramı sonrası taşınmayı düşündüklerini belirtti. Yıldırım, Karaman’da eğitim öğretim anlamında en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını söyleyerek, sosyal, kültürel ve sportif anlamda da değişik etkinlikler düzenlediklerini, öğrenci, veli ve öğretmen diyaloğunu en sağlıklı şekilde tesis etmeye çalıştıklarını ve Karaman’a faydalı olabilecek işlerin içinde aktif rol almaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılınç da yaptığı açıklamada dernek olarak Karaman’ın potansiyel gücünü ortaya çıkarma hedefli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

TKDK ilçe ve belde belediye başkanlarına sunum yaptı

Karaman Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu’ndaki program yemek sonrası TKDK Uzmanları Ömer Varlı ve Yusuf Samıt’ın  ildeki çalışmaları ile ilgili yaptığı sunum ile devam etti. Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız’ın sorularını cevaplayan TKDK Uzmanları, ilçe ve belde belediye başkanlarının bulundukları bölgelerde yapılacak projelerle ilgili bilgi vererek bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesinin önemine değindi.

Tarım sektörü bu desteklerle gelişecek
Kırsal Kalkınma Programının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürüttüğü bir çalışma olduğunu belirten Başkan Uğurlu da; devletimizin bu uygulaması ile tarım sektörünün gelişerek tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseleceğini ifade ederek Çetin ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Uğurlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun, Avrupa Birliği ve devlet finansmanından sağlanan kaynakların, kırsal kalkınma programlarında uygulanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirme amacıyla kurulduğunu söyleyerek bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.