Karaman-Mersin yolunun yoğun kar yağışı ve tipiden ulaşıma kapanması nedeniyle Karaman Otogarında mahsur kalan yolculara Karaman Belediyesi sahip çıktı.

Soğuk hava ve kar yağışından dolayı Karaman-Mersin yolunun Sertavul geçidi ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı ve tipinin devam etmesi üzerine karayolunun ulaşıma açılması tüm çabalara rağmen akşam saatlerine kadar sürdü. Bu sırada Karaman’dan Mersin istikametine giden araçlar geri döndürülürken yolcu otobüsleri de Karaman Otogarı’nda  bekletildi. 

Otogar’da yolun açılmasını bekleyen 3 otobüsteki 100 yolcu sabırla yolun açılmasını beklerken yolculara ev sahipliği yapmak ta Karaman Belediyesi’ne düştü. Öğlen ve akşam kumanyalar hazırlatan Belediye, bu kumanyaları zabıta ekipleri aracılığıyla yolculara dağıttılar. Karaman Belediyesi’nin bu ikramları karşısında şaşıran yolcular: “Hava çok soğuk olmasına rağmen Otagar’ın içi çok sıcaktı. Zabıta arkadaşlar tarafından yolculara yiyecek ikram edildi. Bizlere gece konaklama ihtiyaç olunursa konaklamamız için yardımcı olunacağı söylendi. Karaman Belediyesi’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler. 

Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu da, Karaman Belediyesi’nin darda kalan herkesin yanında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“Belediye olarak mahsur kalan yolculara yardım etmemizden doğal bir şey yok. Çünkü onlar bizim misafirlerimiz. Gerekirse misafirhanelerde, otellerde onların konaklamalarını da sağlayabilirdik. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yolcuların içinde belki de memleketine dönecek bilet parasını zor bulan vatandaşlarımız var. Öğrenciler var. İçecekleri 2 bardak çay, lokantada yiyecekleri yemek onların bütçelerini zorlayabilirdi. Bu uygulamalarımız artık geleneksel hale geldi. İhtiyaç olduğu zaman da devam edecek.”