Karaman Belediyesi Polikliniği, hafta içi her gün Türkçe Parkı yanında eski belediye binasında hizmet vermeye devam ediyor. 2 doktor, 3 hemşire, 1 sağlık görevlisi, 1 laborant ve 1 hizmetli personelden oluşan poliklinikte 2014 yılında 22 bin 218 hasta muayene oldu. Otoanalizör ve Hemogram türü biyokimya cihazlarının yer aldığı merkez, tüm tetkiklerini kendi laboratuvarında yapabiliyor, ayrıca merkezde işe giriş muayenesi de yapılıyor.

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı poliklinikte, geçtiğimiz yıl; 2335 hastaya enjeksiyon, 6335 hastaya kan ve idrar tahlili yapılırken, ilaç alacak durumu olmayan 2301 kişiye ilaç, 280 kişiye de defin belgesi verildi. 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Karaman halkına her alanda en iyi hizmeti sunmak istediklerini belirterek: “Sağlık, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren çok önemli bir konudur. Böylesine önemli bir konuda belediye olarak en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Belediye bünyesinde hizmet veren polikliniğimiz, doktorlarI ve tecrübeli sağlık personeli ile haftanın beş günü hizmet veriyor. Buraya gelen vatandaşlardan hiçbir ücret talep etmiyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık konusundaki muayene ve tahlil işlemlerinin yanı sıra resmi işlemleri için gerekli olan belgeler de düzenlenmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.