Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde bulunan BİLTEM’in açılış programına; Vali Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KMÜ Rektör Yardımcıları Daire Müdürleri,  KMÜ Öğretim Üyeleri ve Sanayici İşadamları katıldı.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan program, Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırmalar Merkezinde (BİLTEM) bulunan laboratuvarlar sayesinde analizlerin yapılacağı belirtildi. 
Yine bu merkezin, sanayi ve özel sektörün bilimsel ve teknolojik araştırma, analiz eğitim ve ölçüm hizmetlerini yerine getirmek, üniversitenin temel, uygulamalı ve disiplinler arası alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini bir merkezden organize etmek olduğu ifade edildi.
Programın soru cevap kısmında Vali Murat Koca’nın, ‘Karaman’a içme suyu olarak aktarılacak olan İbrala Barajındaki suyun, Antalya iline götürülmeden bu laboratuvarda analizi yapılacak mı?  yönündeki sorusuna;  BİLTEM Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ceren Bayraç,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izin alındıktan sonra laboratuvarda analizin yapılabileceğini açıkladı.
Program, konuklara ikramların ardından sona erdi.